Novim prijedlogom izmjena i dopuna Zakona o osnovnom obrazovanju Tuzlanske županije bit će otklonjena diskriminirajuća praksa prema kojoj osnovci koji pohađaju Katolički školski centar „Sv.Franjo“ u Tuzli nisu imali pravo na besplatne udžbenike kao što su to imali osnovci u drugim osnovnim školama u TŽ, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Županijski odbor HDZ BiH Soli podržava nastojanja i prijedlog resornog Ministarstva obrazovanja na čelu s ministrom Elvisom Barakovićem kojim će svi osnovci uživati jednaka prava.

„Ulaganje u obrazovanje i stvaranje što boljih uvjeta treba biti jedan od najvažnijih strateških ciljeva svih razina vlasti. Jedino kvalitetnim obrazovanjem i stvaranjem generacija koje će stečenim znanjima biti konkurentni na tržištu možemo osigurati preduvjete za bolju i uspješniju Bosnu i Hercegovinu“, istaknuo je Danijel Nikolić, predsjednik ŽO HDZ BiH Soli.

Podsjećamo da je prethodnim zakonskim rješenjima jednom dijelu osnovaca bilo onemogućeno da imaju jednaka prava te su roditelji imali trošak nabavke udžbenika. Zbog takve vrste nejednakosti pred institucijom Ombdusmena za ljudska prava u BiH se vodio postupak i utvrđena je potreba izmjene takve vrste nejednakosti.

/HMS/

error: Content is protected !!