Dom zdravlja Ljubuški od petka, 30. travnja, kreće s pružanjem usluge brzog antigenskog testiranja na koronavirus.

Brzi antigenski testovi će se raditi na osobni zahtjev ili u svrhu putovanja u inozemstvo, odnosno u zemlje Europske unije. Test s kojim će se raditi ova testiranja se nalazi na Zajedničkoj listi brzih antigenskih testova koje međusobno priznaju države članice Europske unije.

Uzimanje uzoraka za brzo antigensko testiranje će biti u šatoru iza Doma zdravlja Ljubuški, od ponedjeljka do petka, u vremenu od 9:00 do 10:30 sati. Na testiranje se nije potrebno naručivati. Sve osobe moraju ponijeti na testiranje važeći identifikacijski dokument sa slikom (osobna iskaznica, putovnica, i dr.).

Nalaz brzog antigenskog testa, odnosno potvrda zdravstvene ustanove s rezultatima testiranja se može preuzeti istoga dana iza 12:00 sati na šalteru trijaže ispred Doma zdravlja Ljubuški. Test za prelazak granice vrijedi 48 sati od vremena uzimanja uzorka. U Republici Hrvatskoj se s negativnim rezultatom ovoga testa može boraviti do 10 dana od dana testiranja, a detaljnije informacije možete provjeriti na web stranici MUP-a RH.

Ukupna cijena brzog antigenskog testa u Domu zdravlja Ljubuški je 30 KM. Plaćanje se može izvršiti prije samog testiranja u Domu zdravlja Ljubuški (u šatoru gdje se radi testiranje) ili prethodnom uplatom na transakcijski račun DZ Ljubuški broj: 3381602200154477 kod Unicredit bank d.d. Mostar.

Podsjećamo, uslugu antigenskog testiranja od 22. travnja nudi i Zavod za javno zdravstvo ŽZH u Grudama, a cijena iznosi 42 KM. Za ostale osobe koje nisu zdravstveno osiguranje u Županiji Zapadnohercegovačkoj cijena za oba testa iznosi 50 KM.

Na uplatnici je potrebno naglasiti: Uplata za brzi Ag test na COVID-19 u DZ te navesti ime, prezime i datum rođenja osobe kojoj će se raditi test. Uplatnicu je potrebno ponijeti sa sobom u papirnatom obliku.

PCR testiranja se nastavljaju i dalje raditi u standardnim terminima i po ustaljenim procedurama, odnosno uz uputnicu od obiteljskog liječnika u slučaju sumnje ili razvoja tipičnih simptoma Covid-19. PCR testiranja kod gore navedenih razloga su besplatna za osobe s uredno reguliranim zdravstvenim osiguranjem kod ZZO ŽZH, objavila je Uprava Doma zdravlja Ljubuški.

Izvor: Jabuka.tv

error: Content is protected !!