Bošnjaci ako žele očuvati BiH kako ne bi doživjela sudbinu bivših zajednica, onda je vrijeme za dogovore, a Hrvati su partneri s kojima se može razgovarati u BiH, rekao je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

Čović je istakao da je uvjeren da će bošnjačka strana učiniti da se Federacija BiH transformira kao dominantno entitet Bošnjaka u vrlo praktičnom smislu.

“Bit će nam svima lakše kada prihvatimo formulu ravnopravnosti triju naroda”, rekao je Čović za “Večernji list”, izdanje za BiH, i dodao da je bošnjačka strana svjesna opasnosti poteza koje povlači.

Čović je poručio da BiH ima svoju budućnost i da njegov optimizam nije presušio, ali uz uvažavanje ravnopravnosti triju konstitutivnih naroda.

Govoreći o izmjenama Izbornog zakona, Čović je rekao da HDZ traži izmjene o načinu biranja Doma naroda i Predsjedništva BiH kroz legitimno predstavljanje.

“To možemo riješiti tako da izmijenimo Izborni zakon uz ograničene izmjene Ustava ako bi izmjene išle u tom smjeru”, rekao je predsjednik HDZ-a BiH.

Čović je najavio da će poslije vaskršnjih praznika biti održani sastanci, kojima bi se, uz zvaničnike SAD i EU, pridružili predstavnici međunarodnih organizacija koje mogu pravno pomoći.

“Očekujem da je realno tijekom svibnja usuglasiti ono što je moguće. Naš stav je jasan. Tražimo otklanjanje svih oblika diskriminacije”, poručio je Čović.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!