Nakon što je Pogled.ba objavio vijest o vatrometu sinoć u 3:30 sati u blizini hotela u kojem su smješteni igrači Borca, te je vijest prenio veliki broj medija, a naši čitatelji nam poslali i video samog događaja, oglasio se i MUP-a HNŽ.

U reakciji koja je dostaljena našoj redakciji navodi se kako ovaj događaj nije evidentiran u dnevnom Sažetku događaja, te zbog toga MUP nije izvijestio javnost o spornom vatrometu. MUP zaključuje kako je navedeni događaj kršenje Javnog reda i mira, osobito zbog činjenice da se dogodio u vrijeme ograničenja kretanja koje je na snazi od 21 sat do 5 sati. 

-Policijski službenici MUP-a HNŽ će provesti istragu na spomenutoj lokaciji gdje se dogodilo narušavanje Javnog reda i mira. Poduzet ćemo sve radnje koje su predviđene zakonom da bi se utvrdili mogući propusti ili prikrivanja spomenutog događaja. Ako se utvrdi nesavjesno i neprofesionalno obavljanje policijskih zadaća kod pojedinih policijskih dužnosnika, biti će kažnjeni sukladno zakonskim propisima – navodi se u priopćenju MUP-a HNŽ. 

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!