Goran Andrijanić, novinar poljskog portala Wpolityce.pl i tjednika Sieci, na svom je Facebook profilu objavio fascinantan video koji dobro opisuje trenutno stanje podijeljenosti u poljskom društvu, ali i pokazuje primjer prave kršćanske ljubavi.

“Moram prepričati za Hrvate da vam bude jasno što se događa na ovom nevjerojatnom videu. Par bakica, slušateljica Radio Marije, moli Krunicu Božjeg Milosrđa. Prilazi im djevojka, LGBT aktivistica, i provocira ih, izvikuje parole i slično. U jednom trenutku, jedna od bakica joj prilazi i sa suzama u očima joj ljubi noge. Ova je šokirana i potpuno mijenja ponašanje. Smiruje baku koja u kameru priča kako se cijeli život borila za Poljsku i kako joj je sada teško gledati kako je Poljska podijeljena. Na koncu, zamoli djevojku da napravi znak križa. Ona se prekriži”, napisao je u popratnom statusu Andrijanić.

Podsjećamo, u Poljskoj trenutno traju politički i društveni sukobi između tradicionalnih i progresivnih struja u društvu. Neke od glavnih tema pritom su pobačaj, seksualna zlostavljanja u Crkvi, djelovanje LGBT pokreta te rodna ideologija.

Izvor:bitno.net

error: Content is protected !!