Hrvatski tenisač Marin Čilić izborio je plasman u polufinale ATP turnira u Estorilu, nakon što mu je Južnoafrikanac Kevin Anderson predao četvrtfinalni dvoboj zbog ozljede. Čilić je dobio prvi set 7-6 (7) nakon čega je Anderon predao meč.

Tijekom prvog seta niti jedan tenisač nije izgubio svoj servis. Čilić je imao jednu break loptu u drugom gemu, a Anderson dvije u trećem gemu, no niti jedna nije iskorištena pa je set razriješen u trinaestoj igri. Marin je poveo 3-1 uz “mini break”, međutim, 105. tenisač svijeta se vratio s tri poena u nizu za vodstvo 4-3. Anderson je kod rezultata 6-5 imao i set loptu, no Marin je osvojio oba svoja servisa za vodstvo 7-6. Južnoafrikanac je izjednačio na 7-7, a Čilić potom dobiva dva poena za 9-7 i 1-0 u setovima.

Bio je to njihov osmi međusobni susret i sedma pobjeda hrvatskog tenisača. Jedini poraz Marin je doživio 2013. u Rimu. Čilić će u polufinalu igrati Britanca Camerona Norriea koji je u četvrtfinalu pobijedio drugog nositelja Čileanca Christiana Garína sa 3-6, 7-5, 6-3. Norrie je rođen u Južnoj Africi, a kao klinac je nastupao za Novi Zeland gdje se preselila njegova obitelj. Sa 16 je počeo nastupati pod britanskom zastavom.  Marin do sada nije igrao protiv 50. tenisača svijeta.

REZULTATI – četvrtfinale

Cameron Norrie (VB) – Christian Garín (Čile/N.2) 3-6, 7-5, 6-3

MARIN ČILIĆ (HRV/N.6) – Kevin Anderson (JA) 7-6 (7), predaja Andersona

Izvor:pogled.ba