Drugo kolo teniskog turnira Zagreb Ladies Open odigrano je danas na terenima TC Maksimir. Četiri hrvatske predstavnice tražile su plasman u četvrtfinale, ali uspjela ga je izboriti samo Jana Fett dok su Tereza Mrdeža, Tara Wurth i Petra Marčinko završile svoj nastup na turniru koji se igra do 2. svibnja.

Fett je pobijedila Reku Luca Jani 6-4, 6-3. Mađarica je povela 4-2 u prvom setu, ali je Jana nakon toga osvojila osam uzastopnih gemova i osigurala pobjedu. U četvrtfinalnom meču susrest će se s Ruskinjom Kamilom Rahimovom koja je danas zaustavila Terezu Mrdežu, slaviviši 6-4, 2-6, 7-5.Austrijanka Barbara Haas pobijedila je Taru Wurth 6-3, 6-4. Petra Marčinko, naša najbolja juniorka i senzacija prvog kola, ipak nije mogla protiv Njemice Jule Niemeier koja je bila bolja rezultatom 6-1, 6-2.

Zagreb Ladies Open međunarodni je ITF-ov turnir koji ove godine ima svoje 12. izdanje u Zagrebu. Turnir nagradnog fonda u iznosu 60.000 dolara dio je serije Croatian Tennis Pro Tournaments Hrvatskog teniskog saveza te je izvrsna prilika hrvatskim tenisačicama za skupljanje važnih bodova na domaćem terenu.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!