Povodom blagdana svetog Josipa 1. svibnja na Groblju Mira na Bilima (župa Goranci) slavila se Sveta misa s početkom u 12 sati, a tom prilikom blagoslovljena su i zvona na crkvi sv. Josipa na Groblju mira na Bilima, nakon čega su i prvi put zazvonila.

Misu je predvodio fra Miljenko Stojić, povjerenik HBK i BK BIH za hrvatski martirologij u hercegovačkim biskupijama i vicepostulator postupka mučeništva pobijenih hercegovačkih franjevaca. On je ovom prigodom blagoslovio novopostavljena zvona na crkvi Sv. Josipa.

Posvećena kapelica sv. Josipu na Bilima na blagdan sv. Josipa je tako po prvi put oglasila nova postavljena zvona koja su dar prijatelja i dobročinitelja Nedjeljka Miličevića, koji je kum zvona.

Napisi koji rese tri zvona su: “Hrvatski mučenici, molite za nas”, “Sv. Josipe, moli za nas” i “Kraljice mira, moli za nas”.

Od dana blagoslova, zvona će redovito zvoniti, a posebno će biti najavljeno zvonjenje tih, kao i svih ostalih crkvenih zvona na dan 15. svibnja kada se obilježava stradanje hrvatskog naroda na Bleiburgu i svim drugim križnim putevima, navode iz župe Goranci.

Podsjetimo, crkvu svetog Josipa Radnika 2016. godine blagoslovio je biskup mostarsko-duvanjski i trebinjsko-mrkanjski msgr. Ratko Perić povodom obilježavanja Europskog dana sjećanja na žrtve totalitarnih režima.

/HMS/

error: Content is protected !!