NAVIJAČI Manchester Uniteda uletjeli su na Old Trafford, tražeći odlazak vlasnika kluba zbog njegovog uplitanja u osnivanje Superlige, iako njihova momčad danas od 17:30 sati igra ligaški derbi protiv Liverpoola.

Upitno odigravanje derbija jer navijači razbijaju kamere
Ako Manchester United izgubi od Liverpoola, novi prvak Engleske bit će Manchester City.

Sada je upitno i odigravanje derbija jer su navijači razbili nekoliko kamera za snimanje utakmica, javlja novinar The Athletica, a bivši nogometaš Stan Collymore objavio je i video tog incidenta.

Igrači Uniteda još nisu uspjeli napustiti hotel zbog protesta navijača, a Sky Sports javlja da ni glavni sudac Michale Oliver nije stigao na stadion.

Nedavno su spalili američku zastavu i upali u klupski trening-centar
Klub s Old Trafforda bio je jedan od 12 osnivača natjecanja iz kojeg se pod pritiskom navijača, vlade i UEFA-e povukao samo dva dana nakon najave o sudjelovanju u njemu.

Navijači koji su se okupili na Old Traffordu tražili su odlazak američke obitelji Glazer iz kluba odmah nakon prvih vijesti o osnivanju Superlige, a neki od njih su prije nekoliko dana i spalili američku zastavu.

Unitedov poraz donio bi titulu Manchester Cityju, a na prosvjedima na Old Traffordu očekuje se oko 10 tisuća navijača
Ovaj put otišli su korak dalje i uletjeli na stadion te bacili nekoliko dimnih bombi. Sky Sports izvještava da se očekuje okupljanje čak 10 tisuća navijača na Old Traffordu u znak protesta vlasnicima.

Suvlasnik Manchester Uniteda Joel Glazer nedavno se ispričao navijačima kluba otvorenim pismom, ali to mu nije pomoglo.

Navijači su krajem travnja upali i u klupski trening-centar u Carringtonu te blokirali ulaz treneru i igračima.

“Mi odlučujemo kad ćete igrati”, “Glazeri, van iz kluba” i “51% MUFC”, pisalo je na transparentima, a ovaj zadnji pozivao je na njemački model, u kojemu navijači drže većinu vlasništva klubova.

Izvor:index.hr

error: Content is protected !!