U organizaciji bivših tenkista iz sastava brigade Kralj Tomislav iz Tomislavgrada u nedjelju su se  kod spomen obilježja u Tomislavgradu okupili bivši pripadnici oklopnih postrojbi HVO-a i HV- a kako bi položili vijence i zapalili svijeće za sve poginule i nestale hrvatske branitelje.

Uz članove obitelji , suborce i prijatelje tenkista odavanju pijeteta za sve poginule i nestale hrvatske branitelje nazočilo je izaslanstva općine Tomislavgrad  te predstavnici braniteljskih Udruga proisteklih iz Domovinskog rata HVO i HV-a koji su položili vijenac ispred spomen obilježja u znak sjećanja na sve poginule u Domovinskom ratu .

Ovo je inače šesta godina zaredom gdje je u Tomislavgradu upriličen susret  tenkista  iz sastava tomislavgradske brigade „Kralj Tomislav“ ,1. gardijske brigade Ante Brune Bušića, Brigade Rama, Brigade dr. Ante Starčevića – Uskoplje, Brigade Petra Krešimira IV – Livno, Brigade Eugena Kvaternika – Bugojno, pukovnije “Hrvoje Vukčić Hrvatinić” –  Jajce  te Kupreške bojne, a prigodnom susretu nazočili su i veterani oklopno-mehaniziranih postrojbi Hrvatske vojske.

Prigodnim riječima ispred spomen obilježja nazočnima se ispred bivših tenkista iz sastava brigade “Kralj Tomislav” iz Tomislavgrada obratio Mijo Šteko koji je evocirajući uspomene na poginule i umrle suborce istaknuo još jednom  povijesnu ulugu tenkista HVO-a i Hrvatske vojske tijekom Domovinskog rata .

Nakon svečanog djela i kratke molitve , svi nazočni tenkisti i njihovi gosti svoje druženje su nastavili u Sportsko rekreativnom centru „Šumarska kuća“ u Grlima pored Tomislavgrada.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!