U finalu završnog turnira Lige prvaka u futsalu koji se igrao u Zadru portugalski Sporting slavio je 4:3 protiv Barce koja tako nije uspjela obraniti naslov.

Drugu godinu zaredom Katalonci su u finalnom dvoboju imali 2:0 na poluvremenu. No, za razliku od prošle godine, kada su u španjolskom finalu u Barceloni svladali ElPozo 2:1, ove godine Barca je titulu prepustila Portugalcima.

Marcenio (0:51) i Ximbinha (17:24) doveli su Barcu u vodstvo, no u drugom dijelu uslijedio je preokret Sportinga koji je pogocima Zickyja (25:48), Ericka (27:19), Joaoa Matosa (30:16) i Panyja Varele (36:26) stigao do velikih 4:2.

Tračak nade Barci donio je Ferrao koji je smanjio na 3:4 (37:05), no to je bio i konačni rezultat za drugi trijumf Sportinga u Ligi prvaka nakon naslova prije dvije godine. Portugalska momčad nastupila je u četiri finala u zadnjih pet godina.

Na putu do naslova Sporting je u polufinalu pobijedio španjolski Inter FS 5:2, dok je branitelj naslova Barça za nastup u finalu eliminirala kazahstanski Kairat Almaty sa 3:2. Španjolci su ostali na tri osvojene titule.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!