Veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Eric Nelson uputio je čestitku novinarima povodom 3. svibnja – Svjetskog dana slobode medija te izrazio poštovanje prema medijskim profesionalcima zbog rizika kojima se izlažu da bi informirali sve građane.

– Novinari su istinski javni službenici, a njihova potraga za istinom izravno doprinosi javnom dobru. Svjetski dan slobode medija nas poziva da obratimo pažnju na odgovornost vlasti da daju podršku slobodi medija i stvore okruženje u kojem mediji mogu funkcionirati bez pritiska, zastrašivanja i straha – poručio je veleposlanik.

Nelson je istakao da je za medijske profesionalce posao postao još teži tijekom pandemije.

– Obiteljima i prijateljima onih među njima koji su izgubili živote tijekom pandemije izražavam iskrenu sućut. Uloga medijskih profesionalaca još je važnija u vremenu kada se cijeli svijet suočava s izazovima bez presedana. Svi zajedno jedva čekamo dan kada će se situacija stabilizirati i kada ćemo se vratiti normalnom životu – naglasio je.

Veleposlanik je poručio da su njegov tim i on potpuno svjesni poteškoća s kojima se suočavaju mnogi novinari u BiH dok izvještavaju o raznim problemima i rade da bi vlasti pozvali na odgovornost, a građane informirali te da pažljivo prate.

-Veleposlanstvo SAD nastavlja podržavati slobodu medija i pružati pomoć razvoju profesionalnih i neovisnih medija u BiH. Albert Camus je kazao da slobodni mediji, naravno, mogu biti dobri ili loši, ali da je sigurno da će, bez slobode, uvijek biti samo loši. Na ovaj Svjetski dan slobode medija, želim svim medijskim profesionalcima u BiH da i dalje budu snažni i hrabri dok igraju jednu od najvažnijih uloga u demokratskom društvu – poručio je Nelson na Twitter profilu Veleposlanstva SAD u BiH.

/HMS/

error: Content is protected !!