DANAŠNJOM utakmicom Seville i Athletica kompletirat će se 34. kolo španjolskog nogometnog prvenstva. Atletico Madrid, Real Madrid i Barcelona, tri momčadi s vrha poretka u La Ligi, u aktualnom kolu upisali su pobjedu, a upiše li je i Sevilla u večernjim satima rasplet sezone postat će još zanimljiviji.

Atletico u ovom trenutku predvodi ljestvicu sa 76 bodova, odnosno dva više od Real Madrida na drugom i Barcelone na trećem mjestu. Sevilla uz utakmicu manje ima 70 bodova, a pobjedom bi ponovno došla na tri boda zaostatka za liderom poretka četiri kola prije kraja natjecanja.

Sljedeće kolo, pod uvjetom da momčadi u preostalim ogledima upišu pobjede, moglo bi biti ključno za rasplet sezone. U njemu će međusobno igrati četiri momčadi s vrha ljestvice, Barcelona će dočekati Atletico Madrid u subotu, a dan kasnije pod pritiskom pobjede će biti sudionici drugog derbija. U nedjelju će Real Madrid biti domaćin Sevilli.

Situacija na vrhu ljestvice postat će tada jasnija, ali nikako ne i riješena jer pred ekipama je još posla.

Atletico Madrid

Gostuje kod Barcelone u subotu, potom dočekuje Real Sociedad (12. svibnja) i Osasunu (16. svibnja), a sezonu zaključuje gostovanjem kod Valladolida (23. svibnja).

Real Madrid

Osim borbe za naslov u La Ligi igra i za naslov u Ligi prvaka, a uzvratnu polufinalnu utakmicu ima već prekosutra u Londonu protiv Chelseaja. Četiri dana kasnije na noge mu stiže Sevilla, potom gostuje kod Granade (13. svibnja) i Athletica (16. svibnja), a sezonu zaključuje domaćom utakmicom protiv Villarreala (23. svibnja).

Barcelona

Imala je sve u svojim rukama, ali domaćim porazom od Granade ispustila je šansu da sama odlučuje o svojoj sudbini. Tri dana nakon subotnjeg susreta s Atleticom gostovat će kod Levantea (11. svibnja), a onda biti domaćin Celti Vigo (16. svibnja). U zadnjem kolu ide kod Eibara (23. svibnja).

Sevilla

U najtežoj je situaciji u utrci za titulom. Danas igra protiv Athletica (3. svibnja), a u nedjelju gostuje kod Real Madrida. Kod kuće još ima Valenciju (12. svibnja) i u posljednjem kolu Alaves (23. svibnja), a gostovat će između tih ogleda kod Villarreala (16. svibnja).

izvor: index.hr

error: Content is protected !!