“Sport treba pobijediti, teren je mjesto gdje se dokazuje tko je bolji”,direktna je poruka  današnjeg sastanka u mostarskoj Gradskoj vijećnici uoči velikog derbija između dva mostarska nogometna kluba HŠK ”Zrinjski – FK ”Velež” koji se igra u subotu 8. svibnja na stadionu Pod Bijelim Brijegom.

Naime, pred samu utakmicu Sportski savez Grada Mostara organizirao je zajednički sastanak s predstavnicima klubova, Grada Mostara  i Policijske uprave Mostar. Gradonačelnik Mostara Mario Kordić uputio je apel navijačima da pošalju lijepu poruku iz grada na Neretvi, te naglasio da ‘nije potrebno dodatno huškanje sa strane’.

 “Tijekom pandemije smo imali četiri derbija bez problema, te se nadamo da će i subotnji proći bez ikakvih problema. Gradski derbi je praznik sporta, a nogometni teren mjesto gdje se treba dokazivati tko je kvalitetniji, a to nikako da to bude ulica. Ulica nam najmanje treba i treba je zaobići na sve moguće načine”, kazao je predsjednik Sportskog saveza Mostara Senad Kevelj. 

“Čast je biti gradonačelnik grada koji ima dva premijerligaša. U Mostaru ne žive divljaci. Mislim da ima dovoljno mudrosti i razboritosti u navijačima, klubovima, policiji i Gradskom vijeću dovoljno mudri da derbi ne ostavi gorak okus, nego događaj u kojem će bolji takmac pobijediti i poslati lijepu sportsku poruku”, kazao je gradonačelnik Mario Kordić. Predsjednik Gradskog vijeća Salem Marić je kazao kako se prvi put derbi održava u situaciji gdje se Zrinjski i Velež bore za Europu i poželio je sreću i jednom i drugom klubu i da pobjedi bolji. 

“Nadamo se da će Mostar biti prepoznat kao sportski grad kako u BiH tako i Europi, a navijače pozivam da pokažu svoju ljubav prema klubovima na jedan sportski kulturni i civilizacijski način”, poentirao je Marić.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!