Nakon Jadranskog derbija, pred nogometašima Hajduka novi je težak izazov u hrvatskom prvenstvu. Derbi s Dinamom igra se u srijedu s početkom u 18 sati.

– Moramo se oporaviti nakon utakmice s Rijekom, prije svega fizički, a zatim i mentalno. U stalnom smo ritmu utakmica i trebamo se što prije resetirati i biti spremni za sljedeću utakmicu, rekao je trener Hajduka Paolo Tramezzani, a zatim je najavio i dvoboj s Dinamom.

– Što se tiče usporedbe s prvom utakmicom, mislim da se moramo postaviti drukčije s taktičke strane. Izostanci koje imamo u obrani iziskuju od nas da tražimo drukčiji način igre. Vjerujem da oni neće mijenjati njihove principe igre i to kako stoje na terenu. Po mom mišljenju ovaj derbi nikada nije obična utakmica i što se tiče karaktera, motivacije i pripreme utakmice, tu se vrlo malo mijenja. Postoje i utakmice u kojima često ne treba mnogo, već je dovoljan nekakav detalji i vjera u sebe dok pokušavaš raditi stvari u kojima si dobar i koje  mogu promijeniti tijek, bilo pozitivno, bilo negativno. Nadamo se da ćemo biti dovoljno vješti da možemo iskoristiti pozitivne stvari koje dolaze s naše strane, rekao je Tramezzani.

Dinamo se nalazi na prvom mjestu s šest bodova više i utakmicom manje od Osijeka te mu i za matematičko osiguravanje titule prvaka trebaju šest bodova. Hajduk je trenutačno na petom mjestu s 47 bodova, ima pet bodova manje od četvrte Rijeke koja ima utakmicu više.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!