Službenici Policijske uprave Banja Luka uhitili su T.B. iz Slovenije zbog sumnje da je krivotvorio dokumente, kao i D.D. iz Banja Luke, te O.A. iz Laktaša zbog sumnje da su provalili u stan koji je spomenuti državljanin Slovenije koristio na području grada.

Naime, T.B. je 1. svibnja prijavio policiji da je provaljeno u stan na području Banja Luke koji on privremeno koristi.

Policija je ubrzo u vezu s ovom krađom dovela O.A. i D.D, međutim otkrili su i da T.B. koristi krivotvorene dokumente.

“Kod lica O.A. i D.D. pronađeni su i oduzeti predmeti koji potiču iz navedenog krivičnog djela. Policijski službenici su operativnim radom na terenu, došli do saznanja da lice T.B. koristi krivotvorene dokumente, te je na osnovu naredbe Osnovnog suda Banja Luka izvršen pretres stana koji koristi navedno lice, kojom prilikom su pronađena i oduzeta krivotvorena putna isprava i vozačka dozvola Republike Slovenije na ime Sami Pjanić, mobilni telefon, sim kartice kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela. Nakon kriminalističke obrade lice T.B. je predato Terenskom centru za strance Banjaluka radi poduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti”, navodi se u priopćenju Policijske uprave Banja Luka.

Iz banjalučke policije dodaju da se O.A. također sumnjiči da je 29. travnja ove godine provalio u kuću na području Banjaluke, odakle je ukrao torbicu sa novcem i osobnim dokumentima.

“Kod lica O.A. su pronađeni i oduzeti predmeti koji potiču iz ovog krivičnog djela, te će biti vraćeni oštećenom licu”, zaključuje se u priopćenju.

O svemu je obaviješten dežurni tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka.

Izvor:nezavisne.com

error: Content is protected !!