Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara susreo se s fra Petrom Karajicom, ravnateljem Humanitarno-karitativne organizacije (HKO) “Kruh svetog Ante” – dobrotvorne ustanove Franjevačke provincije Bosne Srebrene koja brine za ljude u potrebama, kako duhovnim, tako i materijalnim.

Područja djelovanja HKO “Kruh svetog Ante” su pučke kuhinje, službe medicinske pomoći, održivi povratak, skrb za djecu, rad s mladima, terapijske zajednice i briga za starije osobe.

“Pored navedenih aktivnosti, organizacija je otvorena za sve vidove humanitarno-karitativnih djelovanja koja mogu doprinijeti poboljšanju kvalitete života pojedinaca i zajednice”, kazao je tijekom susreta ravnatelj Karajica.

Istaknuo je kako sredstva za djelovanje prikupljaju u župama gdje pastoralno djeluju franjevci Bosne Srebrene, od međunarodnih i domaćih donatora, društveno odgovornih vladinih i privatnih poduzeća kao i preko podružnica HKO “Kruh sv. Ante” u Australiji, Austriji, Hrvatskoj i Švicarskoj.

Predsjednik Federacije BiH zahvalio je fra Petru Karajici osobno i HKO “Kruh svetog Ante” u cjelini na humanitarnom djelovanju i pomoći osobama u potrebi, te izrazio potporu projektima ove značajne humanitarne organizacije, priopćeno je iz Ureda predsjednika FBiH.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!