Toplo vrijeme izmamilo je mnoge na svoja imanja kako bi obavili sadnju povrtlarskih kultura. Ako je suditi prema onome što je za naš list kazao Mijo Bebek, trgovac na ljubuškoj tržnici, pojačana je prodaja sezonskih sadnica, što znači da je koronavirus ipak donio i nešto dobro – sve više obradivih površina.

„U odnosu na prethodne, mogu potvrditi da je potražnja za sadnicama povrća veća u ovoj i protekloj godini, a što se tiče ostalih proizvoda, nema nekih većih odstupanja u odnosu na ranije“, rekao nam je Bebek.

Na njegovom štandu, između ostalog, možete naći raštiku i paprike koje se prodaju po cijeni od 5 KM, blitva, špinat, krastavci, rajčice i tikvice su 3 KM, mladi kupus 2, mladi krumpir 2, dok su sadnice batata 1 KM. Sadnice rajčice, paprike, patlidžana i ostalog povrća koštaju, pak, od 0,50 do 0,80 KM.

Bebek se nada da će uskoro biti otvorene granice, jer na ljubušku tržnicu dolaze i kupci iz obližnjih mjesta.

„Vjerujem kako će se stanje uskoro normalizirati i da će se prodaja odvijati neometano, na zadovoljstvo trgovaca, ali i kupaca iz pograničnih mjesta, koji nas redovito posjećuju i cijene kvalitetu naših proizvoda“, poručio je Bebek.

A. M. M. / Dnevni list

error: Content is protected !!