Rukometaši Izviđač Central osiguranja odigrali su večeras u Gornjem Vakufu jednu odličnu rukometnu predstavu u kojoj su savladali domaću momčad Sloge. Kiks protiv Konjuha u prošlom kolu u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom, dodatno je mobilizirao „Skaute“. Znali su samo ako daju sto posto svojih mogućnosti da mogu do pobjede na teškom gostovanju u Gornjem Vakufu. Tako je i bilo.

Izviđač je dobro krenuo, golovima Miloša Kosa poveo je 2:0 u 3. minuti. Nakon toga, sve do desete minute, momčadi su naizmjence postizali pogotke (4:5). Kako se na kraju pokazalo, „Skauti“ su od 10. do 17. minute riješili pitanje pobjednika u ovom susretu. Naime, razbranio se vratar Matej Mandić, a u napadu se pogađalo iz svih pozicija. Serijom 5:0, „Skauti“ su u 17.minuti došli do šest golova prednosti (4:10), koju su do konca poluvremena i povećali (8:15).

U drugom poluvremenu „Skauti“ ništa nisu prepuštali slučaju, nastavili su čvrsto i borbeno. Trener Čolina, rotirajući postavu, držao je visok tempo i ritam, ne dopuštajući domaćinu da ni u jednom trenutku ugrozi pobjedu njegovih izabranika. Uglavnom, Izviđač je održavao rezultatsku prednost, od sedam-osam pogodaka, sve do same završnice susreta. U posljednjih pet-šest minuta, kada je bilo očito da je pobjeda osigurana, u redovima Izviđača priliku su dobili i oni koji imaju manju minutažu, što su iskoristili domaći i donekle ublažili visoki poraz.

Najefikasniji u redovima Izviđača bili su Milan Vukšić i Mladen Bošković s pet pogodaka. Četiri pogotka postigao je Stjepan Jozinović, po tri Amir Muhović i Miloš Kos te po dva Domagoj Alilović i Mirko Mišetić.

Kod domaćina najviše pogodaka postigao je bivši „Skaut“ Božidar Leković sedam, po četiri su postigli Marijan Šaravanja Rashit Kaiumov te tri Radovan Uljarević.

Premijer liga se nastavlja ubrzanim ritmom jer već u nedjelju pred „Skautima“ utakmica sezone. Naime, u Gradsku športsku dvoranu u Ljubuški dolazi banjalučki Borac. Pobjednik iz toga susretu biti će na domak titule rukometnog prvaka BiH za natjecateljsku sezonu 2020/2021.

Premijer liga BiH, sezona 2020/2021, 26. kolo.
Gornji Vakuf/Uskoplje, 05.05.2021. u 18:00 sati.

MRK Sloga – RK Izviđač Central osiguranje 22:27 (8:15)

Gornji Vakuf/Uskoplje, Sportska dvorana Gornji Vakuf – Uskoplje, bez gledatelja.
Suci: Saša Bijelić (Gradiška) i Miroslav Tovilović (Doboj).
Nadzornik: Vladimir Križanec (Banja Luka).

MRK Sloga: Biljaka,Halebić 1, Hadžić, Destanović, Štrkalj, Šaravanja 4, Dedić 2, Leković 7, Kaiumov 4, Čaluk, Čaber, Demirović, Simić 1, Uljarević 3.
Trener: Aleksandar Radosavljević.

RK Izviđač CO: Grbavac, Mandić (13 obrana), Vukšić 5/3, Alilović 2, Kos 3, Odak 1, Jozinović 4, Bošković 5, Mišetić 2, Bubalo, Miličević, I. Pavlović, Ćeško 1, Šoljić 1, Bebek, Muhović 3.
Trener: Toni Čolina.

Isključenja: RK Sloga 8 minute, RK Izviđač CO 6 minuta.
Sedmerci: RK Sloga 3/3, RK Izviđač CO 4/3.

Izvor:izvidjac.com

error: Content is protected !!