Još se na ugovoru, kojeg su predstavnici šest ljubuških vinarija potpisali s gradonačelnikom Ljubuškoga Vedranom Markotićem, nije osušila tinta , a radovi na vrijednom poljoprivrednom zemljištu na ulazu u Ljubuški su krenuli. Podsjećamo, riječ je o koncesiji, koju su dobile ljubuške vinarije: Vinarija Buntić, Vinogradi Nuić d.o.o., Catena d.o.o., Vina Milas, JSB-a te Vinarija Majić d.o.o., a time je stavljena točka na “i” u povratku Plantaže vinarima.

Naime, već jučer su na spomenutom zemljištu krenuli radovi pripreme terena za daljnje aktivnosti, a više o svemu za www.iks-portal.info rekao je Zdenko Milas, predsjednik Udruge vinogradara i vinara Ljubuški:

“Za svakog od nas vinara sada predstoji značajna investicija, slijede ulaganju u pripremu terena i sijanje žita u ovoj godini te ponovnu pripremu zemlje u narednoj godini, a toplo se nadam kako ćemo za godinu, dvije ili tri najdalje svjedočiti kako sinergija postiže prave rezultate u nastojanjima da Ljubuški vratimo u vrh ljestvice vinara.”

Vinarija u Ljubuškom djelovala je još od 1882. godine i kao takva predstavljala je najstariju vinariju u BiH, a nadaleko poznata bila je loza s Plantaže.

Izvor: iks-portal.info

error: Content is protected !!