Poštovani roditelji/skrbnici!

U ponedjeljak 10.svibnja 2021. započinje postupak utvrđivanja psihofizičkog stanja djece prije upisa u osnovnu školu za upisno područje OŠ Marka Marulića Ljubuški i traje do 20.svibnja 2021.

Procjenu provodi Povjerenstvo imenovano od Grada Ljubuškog u sastavu pedijatar, pedagog, psiholog, defektolog i učitelj razredne nastave, u skladu s Pravilnikom o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta prije upisa u osnovnu školu. Procjena će se vršiti u prostorijama pedijatrije Doma zdravlja Ljubuški po utvrđenom rasporedu koji je od strane gradske službe objavljen u medijima, na ulaznim vratima škole te je poštom poslan na adresu roditelja. Preporučeno je da roditelj s djetetom dođe deset minuta prije zadanog termina pregleda u Dom zdravlja Ljubuški gdje će od medicinskog osoblja dobiti daljnje upute za kretanje u skladu s trenutnom epidemiološkom situacijom. Nakon liječničkog pregleda dijete će s roditeljem biti upućeno na daljnji postupak pred članovima Povjerenstva iz škole, također u Domu zdravlja Ljubuški. Dakle, cijeli će se postupak provesti u prostorijama Doma zdravlja Ljubuški te roditelj i dijete ne trebaju dolaziti u školu.

Molimo da u pratnji djeteta bude samo jedan roditelj/skrbnik i da se pridržavate propisanih mjera u trenutačnoj situaciji (zaštitna maska, dezinfekcija ruku, držanje fizičke distance).

Roditelj upisnog obveznika (dijete koje do 31.kolovoza tekuće godine navršava 6 godina života) ne može samoinicijativno odgoditi upis djeteta u osnovnu školu. Konzultacija s Povjerenstvom je obvezna.

Dragi roditelji!

Vaš glavni zadatak u ovom razdoblju je da svoje dijete opustite i ohrabrite. Dijete ne treba osjećati pritisak poradi Vaše vizije njegova uspjeha u okviru obrazovnog sustava.

Vaše dijete ne treba impresionirati članove Povjerenstva, ono treba biti samo ono što jest.

Molimo Vas za strpljivost, a svoje dijete svakako po završetku procjene nagradite nekom njemu dragom sitnicom.

Za otklanjanje eventualnih nejasnoća oko postupka procjene možete se obratiti na broj telefona 039 831 277 ili privatnom porukom na službenu Facebook stranicu Osnovne škole Marka Marulića Ljubuški.

S radošću zbog skorašnjeg susreta i s nadom u plodonosnu suradnju srdačno vas pozdravljamo!

Članovi Povjerenstva za utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta prije upisa u osnovnu školu

Ivana Vukšić, dr.med, specijalist pedijatrije

Dragica Ćorić, prof., pedagoginja

Zora Skoko, prof., defektologinja

Mario Brkić, mag., psiholog

Tomislav Matić, prof., učitelj razredne nastave

Foto: jolantaburke.com/wellbeing-diary

Izvor: os-markamarulica.info

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!