Zagreb je proteklog vikenda bio domaćin međunarodnog kadetskog turnira u hrvanju grčko-rimskim stilom na kojem je sudjelovalo je 100 hrvača i 41 hrvačica iz 13 zemalja, a naši su reprezentativci osvojili deset medalja.

Zlatom se okitio i šesnaestogodišnji Marko Milanović (u kategoriji do 92 kg), sin hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića.

Marko Milanović izborio je četiri uvjerljive pobjede te se izborniku Alenu Runcu nametnuo kao favorit u svojoj težinskoj skupini za nastup na kadetskom EP-u koje će u Bugarskoj održati sredinom lipnja – piše Večernji list.

Marko Milanović je član hrvačkoga kluba Metalac u kojemu o njemu imaju samo lijepe riječi:

– Dok je bio klinac, ja sam radio s Markom, a sada je njegov trener Mario Mihalj, a povremeno s njim radi i brat Božo, koji mi bez lakiranja govori da je mali stvarno potencijal. U svemu tome sviđa mi se stav njegova oca koji drži da je hrvanje “pravi proleterski sport u kojem nema novca ni interesa” i da je takav sport uvijek dobro trenirati s odgojne strane – kazao je Nikola Starčević za Večernji list i pridodao jednu anegdotu:

– Vodio sam Marka na jednom natjecanju za mlađe dječake i, kada sam primijetio da mu je natečen zglob šake, pitao sam ga je li to nešto napuklo, a on mi reče da nije jer da može micati ruku. Nakon dva sata nazvala me njegova mama te mi kazala da su mu napuknule obje kosti podlaktice. Dakle, on je odradio borbu sa slomljenom rukom. 

PIŠE PSD

error: Content is protected !!