Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

Sumnja se da je protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga na za sada neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje nabavljao veće količine kokaina, marihuane, amfetamina, MDMA, hašiša i psilocibina koje je skrivao, vagao i prepakiravao u svojoj kući na području Trnja, nakon čega je tako pripremljenu drogu preprodavao na nezakonitom tržištu.

Naime, sumnja se da je 3. svibnja 2021. godine oko 18.50 sati na svojoj kućnoj adresi, prema prethodnom dogovoru, 37-godišnjaku za neutvrđeni novčani iznos prodao ukupno 1,3 grama kokaina pakiranog u plastičnu vrećicu.

Obavljenom pretragom njegove kuće, policijski su službenici pronašli još ukupno 30,95 grama amfetamina pakiranog u pet plastičnih vrećica, 20 grama kokaina pakiranog u plastičnu vrećicu, 9,4 marihuane pakirane u četiri plastične vrećice, 8,2 grama hašiša pakiranog u četiri plastične vrećice, 28 tableta MDMA, 2,6 grama gljive psilocibin, 850,0 grama punila za miješanje s amfetaminom i kokainom, 405,8 grama praškaste materije za sada nepoznatog kemijskog sastava, dvije digitalne vage s tragovima droge, predmete za pakiranje droge i novac za koji se sumnja da je pribavljen preprodajom droge.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnesena nadležnom državnom odvjetništvu.

Izvor:N1

error: Content is protected !!