Večeras ćemo doznati sudionike finala Europske nogometne lige.

Nakon što se sinoć Chelsea pridružio Manchester Cityju u finalu nogometne Lige prvaka, danas su na rasporedu uzvratni polufinalni dvoboji u Europskoj ligi. Od 21 sat igraju Arsenal i Villarreal te Roma i Manchester United.

Arsenal u Londonu dočekuje španjolsku momčad, koja je u četvrtfinalu zaustavila Dinamo tijesno svladavši hrvatskog prvaka u obje utakmice (1:0, 2:1). ‘Žuta podmornica’ Arsenalu na uzvrat stiže s prednošću od 2:1 iz prve utakmice u Španjolskoj i pokušat će iznenaditi favorizirane Engleze.

Što se tiče drugog polufinalnog para, tu bi se trebalo dogoditi čudo da u finale ne prođe Manchester United. Crveni vragovi u Rim stižu s ogromnih 6:2 iz prvog susreta i sve osim njihovog prolaska bilo bi doista iznenađujuće.

U finalu Lige prvaka u Istanbulu igrat će Manchester City i Chelsea, Manchester United na najboljem je putu da prođe u finale Europske lige, a hoće li mu se u borbi za titulu pridružiti Arsenal i tako osigurati još jedan engleski finale, u Gdanjsku, doznat ćemo večeras.

Topnicima zasigurno neće biti lako, jer Villarreal odlično igra ove sezone u kojoj je španjolska momčad ostala neporažena u 13 europskih utakmica.

– Rezultat iz prve utakmice ne znači ništa, nismo u nekoj velikoj prednosti. Arsenal je krenuo kao favorit i još uvijek je favorit. Pokušat ćemo ih iznenaditi, rekao je trener Villarreala Unai Emery.

– Vidjeli smo na našem stadionu kakva je ekipa Arsenal. Oni su jedna od najvećih momčadi u engleskom nogometu, a ovo je za nas velika šansa da postignemo nešto stvarno veliko, rekao je veznjak Villarreala Manu Trigueros.

Arsenal je u prvom dvoboju izgubio 1:2, no Topnici su skoro cijelo jedno poluvrijeme imali igrača manje nakon isključenja Danija Ceballosa zbog dva žuta kartona. Ni Villarreal dvoboj nije završio s 11-oricom na terenu, u 80. minuti drugi žuti karton dobio je veznjak Etienne Capoue.

– Uvijek je važno postići pogodak na gostovanju. U Španjolskoj nismo ostvarili rezultat koji smo priželjkivali, ali s obzirom na sve što se događalo na terenu i činjenicu da smo 40 minuta bili s desetoricom igrača, sve je još dobro i završilo, rekao je trener Arsenala Mikel Arteta.

– Za neke od igrača ovo je vjerojatno zadnja sezona u klubu i vidim koliko bi im značilo osvojiti Europsku ligu, dodao je Arteta.

– Ovo je sigurno jedna od mojih najvećih utakmica u karijeri s Arsenalom. Znamo da moramo dobiti ovaj susret, imamo veliku šansu. Moramo dati sve od sebe za pobjedu, ali pritom ne smijemo zaboraviti uživati na terenu, rekao je kapetan Topnika Pierre-Emerick Aubameyang.

ARSENAL – VILLARREAL 21.00 (1:2)
Mogući sastavi:

ARSENAL: Leno; Chambers, Holding, Pablo Marí, Xhaka; Elneny, Partey, Smith Rowe; Pépé, Aubameyang, Saka

VILLARREAL: Rulli; Mario, Albiol, Pau Torres, Pedraza; Chuckweze, Parejo, Coquelin, Trigueros; Alcácer, Moreno

ROMA – MANCHESTER UNITED 21:00 (2:6)
Mogući sastavi:

ROMA: Mirante; Mancini, Smalling, Ibañez; Karsdorp, Villar, Cristante, Bruno Peres; Pellegrini, Mkhitaryan; Mayoral

MANCHESTER UNITED: De Gea; Wan-Bissaka, Bailly, Maguire, Shaw; Matić, Fred; Rashford, Bruno Fernandes, Pogba; Greenwood

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!