Hrvatski rukometaši će prvi dio natjecanja na Europskom prvenstvu 2022. odigrati u skupini C kojoj je domaćin Szeged, a suparnici će joj biti reprezentacije Srbije, Francuske te Ukrajine, odlučeno je u četvrtak ždrijebom u Budimpešti.

Domaćini rukometnog Eura, koji je na rasporedu od 13. do 30. siječnja sljedeće godine, su Mađarska i Slovačka. U borbu za odličja krenut će 24 reprezentacije koje će biti raspoređene u šest skupina, a igrat će se u Szegedu, Debrecenu, Budimpešti, Bratislavi i Košicama.

Pick Arena u Szegedu, u kojoj će hrvatski rukometaši igrati utakmice prvog kruga, ima kapacitet za 8.143 gledatelja, a Budapest Arena u mađarskoj prijestolnici, u kojoj će se igrati utakmice drugog kruga i završnog dijela turnira, može primiti 20.000 gledatelja.

Hrvatska reprezentacija će prvu utakmicu u skupini odigrati 13. siječnja protiv Francuske, dva dana poslije suparnik našim rukometašima bit će Srbija, a zadnju utakmicu prvog ijela odigrat će 17. siječnja protiv Ukrajine.

Po dvije najbolje reprezentacije iz svake od šest skupina prvog kruga plasirat će se u drugi krug, u kojem će se u jednu grupu spojiti reprezentacije iz A, B i C skupine, a u drugu iz D, E i F. Utakmice drugog kruga bit će odigrane u Budimpešti i Bratislavi.

Prve dvije reprezentacije iz svake od tih skupina plasirat će se u polufinale, dok će trećeplasirane momčadi igrati utakmicu za peto mjesto.

Polufinala su na rasporedu 28. siječnja, a finale i utakmica za treće mjesto 30. siječnja.

Sastav skupina prvog kruga EP-a 2022. za rukometaše

Skupina A (Debrecen): Slovenija, Danska, Sj. Makedonija, Crna Gora
Skupina B (Budimpešta): Portugal, Mađarska, Island, Nizozemska
Skupina C (Szeged): HRVATSKA, Srbija, Francuska, Ukrajina
Skupina D (Bratislava): Njemačka, Austrija, Bjelorusija, Poljska
Skupina E (Bratislava): Španjolska, Švedska, Češka, Bosna i Hercegovina
Skupina F (Košice): Norveška, Rusija, Slovačka, Litva

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!