U asortimanu Audija postoje modeli koji uživaju poseban status. 

Tako je Audi A6 mjerilo poslovne limuzine kao primjer uravnoteženosti karakteristika, a RS ekstremni sportaši. Međutim, dva modela koji ipak uživaju poseban status su TT i R8. I trenutno su u problemima. 

Hildegard Wortmann, šefica globalne prodaje Audija, za Top Gear magazin je potvrdila promijene. Kaže da se industrija mijenja, ali i da su kupci uzbuđeni novim segmentima poput crossover coupea. I stoga s eu tu priču R8 ne uklapa. 

“R8 je ikona naše marke. Ali ikone prošlosti nisu nužno ikone budućnosti. Nasljednik R8 neće biti samo R8 s elektromotorom. Mora biti R8, ali potpuno drukčiji“, pojašnjava Wortmann. 

Isto vrijedi i za manji TT. Iako je auto “autentičan i emocionalno nabijen”, klijenti se mijenjaju i “svijet se odmaknuo od roadstera”, pojasnila je strateški voditeljica prodaje. Alo Wortmann kaže da se možda ljudi mijenjaju i odmiču od tih segmenata, ali zabava nikad ne umire. 

“Audi je oduvijek radio emocionalno nabijene modele. Pogledajte naše koncepte, pa mi imamo mnogo ideja“, tješi nas Wortmann i budi nadu da sportski automobili u Audiju nisu izgubili tlo pod kotačima. 

Izvor:indeks.hr

error: Content is protected !!