Bill i Melinda Gates bili su jedan od najpoznatijih parova na svijetu, a njihov brak potrajao je gotovo tri desetljeća. Kada su u ponedjeljak objavili da se razvode nakon 27 godina braka istaknuli su da će i dalje zajednički biti angažirani u radu Zaklade Bill & Melinda Gates, piše Jutarnji list.

Uvijek su vrlo iskreno govorili o svom odnosu, a jedan od najintrigantnijih detalja njihova braka je činjenica da nije izgubio kontakt s bivšom djevojkom te da se čak s njom nalazio jednom godišnje u njezinoj kući – bez Melinde.

Ovaj krajnje zanimljiv detalj iz njihova života prvi put je objavljen u javnosti 1997. u velikoj reportaži o poznatom paru što ga je objavio ugledni časopis Time.

Bill Gates upoznao je Melindu kada se ona zaposlila u Microsoftu 1987., kada je on bio u vezi s Ann Winblad, američkom poduzetnicom za razvoj softvera i ulaganje, pisao je tada časopis Time. Razvili su čvrsto prijateljstvo koje se održalo i nakon raspada veze.

image

– Gates se dogovorio sa suprugom da će on i Winblad zajedno provesti produženi vikend svakog proljeća. Gates je odlazio u njezinu kuću na obali, u Outer Banksu u Sjevernoj Karolini, pisao je u velikoj reportaži Walter Isaacson.

Tamo su se u džipovima vozili po pijesku, glisirali i šetali plažom.

– Mogli smo razgovarati o biotehnologiji dok smo igrali minigolf, izjavio je Bill Gates za Time 1997.

– Razgovaramo o svijetu, sebi… čudimo se kako smo nas dvoje, vrhunski individualci, započeli veliku avanturu na rubovima tada malo poznate industrije i dospjeli u centar nevjerojatnog svemira, izjavila je Ann Winblad za Time.

Ann i Bill upoznali su se 1984. godine na kompjuterskoj konferenciji Ben Rosen-Esther Dyson i na početku su imali virtualne spojeve. Išli su gledati isti film u isto vrijeme, ali u različitim gradovima, a o filmu su razgovarali preko mobitela. Ona ga je čak uspjela nagovoriti da prestane jesti meso, ali bilo je to kratkog vijeka. Ubrzo je odustao od vegetarijanstva. Prekinuli su 1987. godine, a  djelomični razlog bio je taj što je Winblad, pet godina starija, bila spremnija za brak od Billa, no ostali su bliski prijatelji.

– Kada sam razmišljao da zaprosim Melindu, prvo sam Ann pitao za mišljenje, otkrio je 1997. Gates.

Čitatelji su tada, ali i danas bili iznenađeni što je Melinda pristala na takav dogovor bivših ljubavnika.

Novinar Timea je u reportaži vezu  Ann i Billa nazvao jedinstvenom i neponovljivom.

– Bili su srodne duše, ali i umovi. Kada su bili zajedno na odmoru u Brazilu zajedno su proučavali udžbenik Jamesa Watsona ‘Molekularna biologija gena’ na 1.100 stranica, a zatim studirali bioinženjering. Na drugom odmoru u Santa Barbari na ranču, Ann je uzela audio snimke predavanja Richarda Feynmana na Sveučilištu Cornell, pa su  zajedno izučavali fiziku.

PIŠE PSD

error: Content is protected !!