U derbiju 33. kola 1. HNL-a u 19 sati na Rujevici sastaju se Rijeka i Dinamo.


Dinamo bi pobjedom protiv Rijeke mogao osigurati još jedan naslov prvaka Hrvatske tri kola prije kraja prvenstva.

– Pred nama je zadatak potvrditi naslov prvaka i zašto to ne učiniti što ranije. Imamo meč-loptu i trebamo je što prije iskoristiti, izjavio je trener Dinama Damir Krznar u najavi dvoboja.

Dinamu su za matematičku potvrdu naslova potrebna još dva boda, i ne uspije li slaviti u Rijeci, do bodova može doći već u sljedećem kolu protiv Varaždina 12. svibnja.

Osim dvoboja s Varaždincima, Modre očekuju još susreti s Goricom u gostima te u posljednjem kolu sa Šibenikom u Zagrebu, no Krznar i njegovi izabranici žele što prije riješiti prvenstvo kako bi se okrenuli finalu Hrvatskog kupa 19. svibnja protiv Istre 1961 u Velikoj Gorici.

Riječanima su bodovi važni u borbi za pozicije koje vode u europska natjecanja. Momčad Gorana Tomića pobjedom bi smanjila zaostatak za četvrtoplasiranom Goricom na četiri boda.

– U ovoj fazi natjecanja svaki bod nam je izrazito bitan, rekao je trener Rijeke uoči utakmice.

Pobjeda u dvoboju s Dinamom Rijeku bi vratila u borbu za treće mjesto. Osim što bi se približili Gorici na četiri boda zaostatka, Riječani bi pobjegli Hajduku koji sada za njima zaostaje samo jedan bod. Kad je u pitanju četvrto mjesto, ono nosi plasman u Europu samo ako Dinamo u finalu Kupa pobijedi Puljane. U slučaju istog broja bodova Rijeke i Hajduka na kraju prvenstva, prednost imaju Splićani jer su bolji u međusobnim ogledima, pa je Riječanima svaki bod iznimno bitan.

Nakon derbija na Rujevici, pred Rijekom su dvoboji u gostima kod Slaven Belupa i Varaždina, a prvenstvo će zaključiti domaćim ogledom s Goricom.  

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!