MATCH DAY

Danas je pred nama ključna utakmica, možemo reći jedna od najvažnijih naših utakmica ove sezone. Stiže nam naš veliki sportski suparnik banjalučki Borac. S Borcem smo u mrtvoj utrci za prvaka, a prvak može biti samo jedan. Pobjednik iz današnjeg susreta steći će veliku prednost, možda i odlučujuću da osvoji pobjednički pokal.

Utakmica će biti izuzetno teška i neizvjesna, ali naša mladost, kao i uvijek, dati će sve od sebe, dati će svoj maksimumi, a i više od toga. Nema kalkulacija, samo hrabro!

Sretno “Skauti”!

Objava sa Facebook stranice RK Izviđač Central osiguranje

Rukometaši Boraca i Izviđača će u okviru 27. kola Premijer lige igrati derbi koji bi mogao odrediti novog prvaka Bosne i Hercegovine.

U 27. kolo Izviđač i Borac ulaze poravnati s 44 boda, pa će pobjednik napraviti veliki korak ka naslovu prvaka. U slučaju neriješenog u prednosti je Borac, jer je u Banja Luci bilo 24:23 za domaćina.

 “Nadam se da ćemo biti koncentrirani kao svaku utakmicu, da ćemo biti pravi. Ona pobjeda u Kupu apsolutno ništa ne znači, ovo su nove karte. Kvalitetni smo, ali moramo biti fokusirani, da svaki minut proveden na terenu damo svoj maksimum i onda bi utakmica mogla ići u našu korist”, rekao je trener Izviđača Toni Čolina za Dnevni list.

Utakmica se igra u nedjelju u 16 i 30 u Ljubuškom.

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!