Predsjednici Skupštine Srednjobosanske i Posavske županije Josip Kvasina i Blaž Župarić održali su u Širokom Brijegu sastanak s predsjednikom Skupštine Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) Ivanom Jelčićem i njegovom zamjenicom Ivanom Barišić.

Radni dio susreta bila je prilika za razmjenu iskustava i razgovor o načinu rada zakonodavnih tijela koje predstavljaju, objavila je Skupština ZHŽ-a.

Sastanak je organiziran s ciljem afirmacije i doprinosa u ostvarivanju prioriteta zakonodavne politike.

Zajednički stav je da rad svake Skupštine mora biti otvoren, transparentan, a materijali o radu, kao i informacije o aktivnostima zastupnika dostupni javnosti.

Obveza aktualnih saziva je stalno unaprjeđenje rada, potpuna otvorenost te osluškivanje potreba građana koji su im ukazali povjerenje.

“Ozbiljnost rada i odgovornost prioriteti su ovog saziva Skupštine ZHŽ-a, čiji je rad nažalost, većim dijelom obilježen problemima s pandemijom”, kazao je Jelčić tijekom sastanka, iskazujući zadovoljstvo da su predsjednici Skupština prihvatili njegovu inicijativu za ovakvim sastancima.

Zamjenica Barišić pohvalila je i aktivnosti žena koje participiraju u zakonodavnoj vlasti ovih dviju županija jer je, kako je naglasila, moderna demokracija nezamisliva ukoliko ne uključuje ravnopravno sudjelovanje muškaraca i žena u procesima odlučivanja u javnom i političkom životu.

Nakon radnog dijela, gosti su imali priliku obići prirodne ljepote Zapadnohercegovačke županije.

Kvasina i Župarić su zahvalili na gostoprimstvu te su izrazili podršku ovakvom vidu suradnje koji će sigurno ojačati veze među institucijama koje zastupaju, a samim time i održavati uzajamnu podršku županija.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!