Nestao je sibirski liječnik koji je liječio kritičara Kremlja Alekseja Navaljnog nakon što mu je pozlilo tijekom zrakoplovnog leta u Rusiji prošle godine, objavila je ruska policija u nedjelju.

Policija u regiji Omsk, oko 2200 kilometara istočno od Moskve, objavila je da je liječnik Aleksandar Murahovski u petak napustio lovačku bazu u šumi u terenskom vozilu i da otad nije viđen. 

Potrazi su se pridružile hitne službe, dronovi, helikopter i volonteri na terenu. 

Murahovski je glavni liječnik u bolnici u sibirskom Omsku u kojoj se liječio Navaljni, najglasniji kritičar predsjednika Vladimira Putina. Murahovski je nakon toga unaprijeđen za regionalnog ministra zdravstva. 

Nakon napetih pregovora s vlastima, Navaljni je prebačen iz Omska u Njemačku na liječenje. Laboratorijska testiranja u tri europske zemlje, koja je potvrdio globalni organ za nadzor kemijskog oružja, utvrdila su da je Navaljni otrovan nervnim agensom novičokom. 

Kremlj je više puta odbacio optužbe da su ruske vlasti pokušale ubiti Navaljnog. Navaljni je u zatvoru od veljače i tvrdi da je ondje zbog izmišljenih optužbi.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!