Rukometašice Borca u okviru 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine slavile su uvjerljivu pobjedu na domaćem terenu nad ekipom RK Izviđač, rezultatom 34:15 (17:8).

Domaće rukometašice furiozno su otvorile  susret, te praktično do sredine prvog dijela riješile pitanje pobjednika. Serijom 8:1 u prvih trinaest minuta, popularne „Osice“ dolaze na plus sedam, kod rezultata 8:1.

Do kraja prvog dijela bez većih problema rukometašice Borca uspjele su sačuvati visoku prednost, pa se na odmor odlazi rezultatom 17:8.

I u nastavku dosta kvalitetnija igra domaće ekipe, koja već sredinom drugog dijela ima velikih plus šesnaest golova prednosti. Igrala se 43. Minuta, a rezultat na semaforu glasio je 26:10.

Do kraja susreta nije bilo značajnijih promjena, trener domaće ekipe iskoristio je priliku da isproba i one najmlađe rukometašice u sastavu, pa su tako od 40. minute sve domaće rukometašice ulazile u igru.

Susret je na kraju završio rezultatom 34:15.

Najefikasnije u pobjedi Borca bile su Anđela Stojanović sa četrnaest i Jovana Novaković sa pet postignutih pogodaka.

Na drugoj strani Ana Petrović bila je najefikasnija sa osam postignutih pogodaka. U listu strijelaca upisale su se i Marija Brkić sa četiri te Milica Stamanović sa tri pogotka.

U posljednjem 22. kolu ekipa Borca gostovat će u Mostaru kod ekipe Katarine, gdje bi „Osice“ trebale potvrditi titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

Izvor: Svijet Rukometa

error: Content is protected !!