Mirela Omerović, majka pretučene djevojčice u Jajcu kaže da ona i suprug nisu znali za snimku i premlaćivanje sve dok ih nisu pitali kako im je kćerka, a djevojčici su prijetili da nikom ne smije reći ništa prije objave snimke.

Prema njenim riječima, ovo nije prvi put da njena djeca trpe zlostavljanje. Naime, njen sin je zbog brutalnog premlaćivanja izgubio organ.

Novi slučaj vršnjačkog nasilja, koji se dogodio u dvorištu Osnovne škole u Jajcu, šokirao je javnost. Mirela Omerović, majka pretučene djevojčice iz Jajca, ispričala je kakvo je njeno zdravstveno stanje nakon sukoba.

-Ima modrice na nozi i na glavi, te crvenilo na oku, ne znam što da više kažem. Jučer sam saznala za video i zaglavila sam u bolnici u Novoj Biloj, tamo su mi dali injekcije i tablete, kazala je kroz suze Mirela Omerović, očajna zbog premlaćivanja kćerke, jučer se nakon boravka u Hitnoj, uputila prema kući djevojčice koja je tukla njenu curicu i tu je za nju uslijedio novi šok.

– Otišli smo kod kuće djevojčice. Čovjek me je napao i udario me, psovao mi majku balijsku, kaže da sam ja njegovu curicu udarila, a nisam je ni dotakla. Mi smo popričali prvi put s njima. Ja nju pitam zašto si to uradila. Što ti je moja kćerka uradila, kad on pođe na mene da viče „otkud ti pravo, marš iz moje avlije, udarili ste mi na dijete“. 

Nogom me udario u lijevu stranu. Bježala sam i pozvali smo policiju. Jutros je nazvala policija, zovu muža kao pretukli je mi. Vodio je curicu doktoru i u policiju kao da smo mi nešto napravili. A mi pojma nemamo za to, on je mene udario i uvrijedio. Ljudi su zlo, priča majka.

Dodala je da ona i suprug nisu znali za snimku i premlaćivanje sve dok ih nisu pitali kako im je kćerka, a djevojčici su prijetili da nikom ne smije reći ništa prije objave snimke. Prema riječima Mirele Omerović, ovo nije prvi put da njena djeca trpe zlostavljanje. Naime, njen sin je zbog brutalnog premlaćivanja izgubio organ.

– Nije mi do te odštete , on to meni nikad ne može namiriti.Sve je od toga i počelo, evo sad se dogodilo za curicu. Prozivanje na „Instagramu“ i tuča i u školi i na ulici. Govorili su joj „Ostat ćeš ko brat bez slezene“ i „Ubit ćemo te“. Što god kažem suvišno je sada, došlo mi je vjerujte, da sebi naudim, ne mogu više izdržati, kazala je očajna majka, javlja “Avaz”.

Izvor: Dnevnik.ba

error: Content is protected !!