Prije nekoliko dana bivši hrvatski nogometaš Borna Sosa službeno je potvrdio kako je dobio njemačku putovnicu i odabrao nastupati za Elf u nastavku karijere.

Sosa je ovu odluku donio s 23 godine. Nakon jedne dobre sezone u Bundesligi naljutio se na Zlatka Dalića jer ga nije zvao u A reprezentaciju, a Dalić ga je stavio na širi popis za Euro. Iza Sose je teška odluka, a sada bi mogao ostati i bez njemačke reprezentacije, piše gol.hr.

Prema pisanju Kickera, Sosin san bi se mogao vrlo brzo zauvijek ugasiti. Ugledni njemački portal se poziva na novo pravilo FIFA-e iz članka 9 stavka 2 b III koje ne stupilo na snagu u rujnu 2020. godine. Prema spomenutom pravilu igrač ne smije zaigrati za drugu reprezentaciju ako je nastupio za U-21 reprezentaciju ili seniorsku stariji od 21 godine. Sosi to pravilo nikako ne ide na ruku jer je igrao za mlade Vatrene s 22 godine i to protiv Škotske, dva mjeseca prije 23. rođendana kojeg je proslavio 21. siječnja ove godine.

U toj utakmici Sosa je zaradio crveni karton koji je mogao koštati Vatrene plasmana na Euro. Novi njemački nogometaš je dobio suspenziju od dvije utakmice. Bišćan ga je tražio da zaigra protiv Engleske treću utakmici u skupini, ali Sosa je otkazao i priložio papire o ozljedi pa nakon četiri dana zaigrao protiv Bayerna.

“Da, čuo sam se s direktorom reprezentacije Oliverom Bierhoffom. Pričali smo o svemu, ne samo o Europskom prvenstvu nego i o mojoj budućnosti ako zaigram za Njemačku”, rekao je lijevi bočni Stuttgarta, nedugo nakon te izjave objavio je da će igrati za Njemačku, ali sve je na FIFA-i.

Izvor: Vrisak.info

error: Content is protected !!