Mario Carević je gostovao u emisiji HTV-a “Stadion” i rekao kako je Dinamo apsolutno daleko najbolja momčad u Hrvatskoj, a to je kroz ovo prvenstvo i dokazao.

Mario Carević je istaknuo kako je Dinamo u jučerašnjem derbiju na Rujevici protiv Rijeke u kojem su slavio s 5:1, matematički i potvrdio dominaciju u prvenstvu. Pohvalio je i prvog pratitelja.

– Treba čestitati i Osijeku koji je stvarno bio konkurentan do zadnjeg kola. Dinamo je pred kraj prvenstva dodao gas, rekao je.

Komentirao je i derbi na Rujevici u kojem je Dinamo potvrdio naslov prvaka.

– Nevjerojatno uzbudljiv susret. Vidjeli smo šest pogodaka, tri autogola, što je raritet na nogometnim terenima. Vidjeli smo i dva poništena gola. Utakmica puna tempa. Rijeka je ušla u utakmicu puno bolje nego Dinamo. Prvih 20, 30 minuta su bili dosta energični i kvalitetni i da su dobro stajali u srednjem bloku i po oduzetoj kontri dobro izlazili u kontre i bili opasni. U drugom djelu smo vidjeli goropadni Dinamo. Ulaskom Ivanušeca su ubacili u brzinu više i izdominirali do kraja utakmicu, rekao je.

– Dinamo igra u nekim utakmicama koliko im treba, dok momčadi koje ga prate su stalno u crvenom, na 100 posto, da bi držali taj priključak, rekao je Carević.

Sudački ekspert Marijo Strahonja prokomentirao je Gvardiolov poništen gol iz 16 minute te rekao kako je odluka suca i kroz VAR pregled ispravna jer se noga Kastratija nalazila u zaleđu. Naveo je primjer kako je sudac pogriješio kod vraćanja lopte vrataru Nevistiću iz 36 minute gdje je branič Rijeke uputio loptu vrataru i vratar je imao dovoljno vremena da ispuca loptu, ali je svjesno uzeo loptu u ruke i trebao je biti dosuđen neizravni udarac za Dinamo.

Carević je govorio o slučaju Borne Sose te rekao kako se takva odluka ne donosi u trenutku i kako ga ne treba osuđivati.

– Sigurno da je Borna dugo vagao i pitanje je što je u toj pozadini što je dovelo do te odluke. Treba poštivati tu odluku. Činjenica je da je Hrvatska izgubila dobrog igrača koji bi sasvim sigurno u dogledno vrijeme dobio taj poziv A reprezentacije. Mogu pretpostaviti da ga je zasmetalo kako neki igrači dobivaju poziv prije njega, a ne igraju u tako jakoj ligi. Ove sezone igra stvarno odlično u Stuttgartu i ima puno asistencija. Veliko je priznanje za Bornu da ga jedan takav savez želi. Mi smo ga izgubili, a mi smo mala nacija i ne možemo samo tako izvući nekog drugog takvog, rekao je.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!