Po treći put ove sezone su rukometaši ljubuškog Izviđača savladali banjalučki Borac (30:26) te u 27. kolu prvenstva Premijer lige još jednom potvrdili da su najbolja ekipa u Bosni i Hercegovini, odnosno da zaslužuju naslov prvaka.

Derbi kompletnog prvenstva je bio odlična utakmica puna preokreta s obje strane. Domaći su prvi dio zaključili sa 13:11 vodstvom, ali je Borac u drugi dio krenuo sa 9:2, odnosno preokretom na 20:15. Potom Skauti rade seriju 4:0. Na TV prijenosu se moglo čuti da je trener Banjalučana Veselin Vujović na time-outu grdio svoje igrače govoreći “počeli ste slaviti i dizati ruke u 6. minuti”.

Neizvjesnost je trajala do same završnice u kojoj su Skauti ostvarili sve ciljeve, pobjedu, ali i trijumf od najmanje dva gola razlike, čime su anulirali poraz iz Banjaluke od 24:23. U slučaju jednakog broja bodova na kraju, gleda se međusobni susret.

“Utakmica je bila uzbudljiva, s puno preokreta. Naš ulazak u drugo poluvrijeme je bio katastrofalan, prebrzo smo šutirali i ponovno se ponašali kao ratnici koji su lagano dobivali isključenja. Ali smo do kraja ipak pokazali koliko vrijedimo”, govori trener Izviđača Toni Čolina.

“Bila je to sigurno naša najzanimljivija utakmica s Borcem, s tim da smo priredili stres navijačima. Najbolje je kao kad smo u Banjaluci vodili čitavu utakmicu, ovako je jako stresno”, dodaje Čolina.

Najefikasniji kod Izviđača bio je Milan Vukšić sa 8 golova, dok su Stjepan Jozinović, Mladen Bošković i Miloš Kos postigli po 6 pogodaka. Na drugoj strani najraspoloženiji bio je Luka Perić sa 6 golova, dok je Savo Slavuljica zabio 5.

Bila je to četvrta utakmica dvije ekipe ove sezone. Banjalučani su dobili prvu sa 24:23 u prvenstvu jesenas, dok su u četvrtfinalu Kupa nedavno oba puta uspješniji bili Ljubušaci (34:31 i 34:30).

“I prvu utakmicu smo mi bili bolji, imali smo šansu za plus 5 u 45. minuti, ali smo sve to prosuli. Gledali smo baš tu utakmicu prije ove da pokažemo koji su nam najgori momenti sa Borcem. Kad su nam tad došli na minus 2 izgledali smo kao da gubimo 15 razlike. Ovog puta je bilo drukčije, bili smo pozitivni na minus 5 spram protivnika i vratili se”, komentirao je trener Skauta.

Čolina kaže da im je Vujović čestitao i pohvalio mlade igrače. Rekao je da smo zasluženo bili bolji.

Ostala su još tri kola prvenstva, ali raspored nije lagan.

“Imamo sad trećeplasiranu Slogu, pa nam dolazi četvrta Sloboda. Možemo izgubiti jednu utakmicu, ali idemo pobijediti u Doboju.”

Izviđač je u prilici osvojiti duplu krunu.

“Ne zanima me Kup dok ne završi prvenstvo. Blizu smo izvora, ali tek se trebamo napiti”, zaključio je Toni Čolina.

Sloga u srijedu, Sloboda u subotu

Novi meč je već u srijedu (17 sati) protiv Sloge u Doboju. Potom su Skauti domaćini Slobodi u subotu.

“U ovom tempu će biti važno tko će se bolje odmoriti i sanirati ozljede. Probati ćemo napraviti maksimalno što možemo do kraja. Nastojat ćemo prvo protiv Sloge odigrati najbolje što možemo bez obzira što imamo samo dva dana za pripremu, tako da pokažemo sebi i svima da igramo najbolji rukomet i da smo zasluženo na prvom mjestu.” dodaje za kraj Čolina.

Izvor: Izvidjac.com

error: Content is protected !!