U idućih tjedan dana svi oni koji navrate u Knjižnicu Ljubuški moći će pogledati lijepe slike koje su naslikali polaznici tečaja koji se održavao u ovoj ustanovi.

Zaljubljenici u slikanje protekla četiri mjeseca su pohađali besplatni tečaj crtanja i slikanja pod stručnim rukovodstvom profesora Jure Paponje, a večeras su na svečanoj izložbi ponosno predstavili svoje radove.

U Knjižnici je izloženo 40 slika ranih tematika.

„Iz tečaja u tečaj zaista imamo sve ljepše slike“, rekao je tom prilikom Ivica Vizentaner, voditelj Knjižnice Ljubuški.

Ovo je inače četvrti ciklus tečaja kojeg organizira Javna ustanova Kulturno-športski centar Ljubuški, a među polaznicima se našlo onih koji su i ranije pohađali tečajeve, ali i onih kojima je ovo bio prvi susret sa slikarstvom.

„Saznala sam slučajno za ovaj tečaj. Pošla i oduševila se. Bilo je prelijepo. Ja sam žena u 60-tim godinama i ovo je nešto fantastično. Tijekom tečaja sam naslikala četiri slike i zadovoljna sam njima. Prelijepe su i to je nešto što će mi ostati do kraja života“, kazala je Silvana Dugandžić.

Ljilja Petković je i ranije pohađala tečajeve, a kaže kako joj je slikanje dobro došlo kao ispušni ventil u vrijeme korone.

„Nije se moglo u koroni puno raditi, pa smo, ja i moja sestra, ispušni ventil imali u slikanju“, kaže Ljilja koja je dosad već naslikala dvadesetak djela.

Neke slike čuva za sebe, neke poklanja, a kaže da neke uspije i prodati.

U audiozapisu poslušajte što smo snimili na otvaranju izložbe

Ivan Herceg / Radio Ljubuški

error: Content is protected !!