Redovni  sastanak članova Mjesne zajednice Gabela Polje, kojem su  zbog izgradnje nasipa, ali i drugih aktivnosti, prisustvovali čapljinski gradonačelnik, Smiljan Vidić i Donko Jović, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi Hercegovačko-neretvanske županije, a koji je održan u četvrtak, kako smo javili, mogao je završiti kobno.

Na sastanak, koji se održavao u privatnoj kući L. I. (54), s bombom u ruci upao je, kako saznajemo, Toni Zelenika (57) iz susjednog mjesta Gabela, piše Avaz.

Najprije je izbezumljene mještane Gabela Polja počeo verbalno uznemiravati, a potom im je prijetiti aktiviranjem bombe. Zelenika je, u zadnji tren, zahvaljujući prisebnosti vlasnika kuće i, pogotovo, ministra Jovića savladan te mu je bomba uzeta.

“Uspio sam ga nekako „omekšati“ pričom, a domaćin mu je, potom, uspio oteti bombu. Da nismo to uspjeli, zasigurno, bomba bi eksplodirala i nas trojica bismo poginuli. Ali, nasreću, dobro se završilo” – kazao je Jović za „Avaz“.

Kako je naglasio, nitko od prisutnih ne zna šta je pozadina takvog ponašanja Zelenike.

“Svi mi ga jako dobro poznajemo. Konkretno, ja ga poznajem cijeli svoj život. I, upravo me najviše kao osobu pogodilo i povrijedilo takvo njegovo ponašanje, dakle, da krene na mene i sve ljude koji smo se tu našli. Činjenica je da je bio pri piću, ali, uistinu, ne znam, šta je razlog njegovog ponašanja. Konkretno, protiv mene nije imao nikakav osobni ni bilo koji drugi razlog, a sigurno ni protiv bilo koga drugog u tom društvu”, kazao nam je Jović.

Iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije su nam kratko kazali da je T. Z. nakon kriminalističke obrade pušten, a istraga u ovom slučaju je nastavljena.

Izvor: pogled.ba

error: Content is protected !!