Košarkaši Igokee nisu uspjeli napraviti iznenađenje i izbaciti Crvenu zvezdu u borbi za finale ABA lige, a trener Dragan Bajić rekao je da ovaj klub u povijesti nije doživio uvrede kao na posljednjem susretu.

Crvena zvezda je u trećem odlučujućem meču slavila rezultatom 76:53 i tako izborila plasman u finale, a najbolji trener ABA lige za ovu godinu i novi izbornik Sjeverne Makedonije Dragan Bajić naglasio je da on, njegovi igrači i Igokea kao klub nikada nisu doživjeli ovakve uvrede kao u Beogradu.

“Čestitam Zvezdi na pobjedi. Nije samo posljednja četvrtina bila problem. Problem je bila prva dionica u kojoj smo dozvolili rivalu da stigne do velike prednosti. Problem je bila i treća dionica u kojoj smo propustili priliku uvesti meč u još neizvjesniju završnicu, a Zvezdu u veću nervozu. U posljednjem kvartalu smo se predali u samoj završnici”, rekao je Bajić i nastavio:

“Liga je bila izuzetno kvalitetna i zanimljiva. Čestitam čelnicima ABA lige na sjajnoj organizaciji u izuzetno teškim uvjetima. Istovremeno koristim priliku da se zahvalim i na ‘sjajnom’ gostoprimstvu u Beogradu, jer Igokea u dosadašnjoj povijesti nije doživjela ovakve uvrede.”

Igokea je u ovoj sezoni također igrala i Top 16 fazu FIBA Lige prvaka, osvojila je trofej Kupa BiH i sada se okreće igranju završnice bh. prvenstva.

Izvor: klix.ba

error: Content is protected !!