Od danas Studentski centar Sveučilišta u Mostaru bogatiji je za još 75 klimatiziranih smještajnih jedinica, te se radovi i instalacije istih privode kraju.

”Prije  tri godine opremili smo sve smještajne jedinice hladnjacima i 25 smještajnih jedinica klima uređajima. Imali smo želju kroz tu akademsku godinu opremiti sve sobe klima uređajima, međutim financijske mogućnosti nam to nisu dopuštale, te sama situacija s pandemijom koja nažalost još uvijek traje, nije nam omogućavala dodatna ulaganja” kazala nam je Anita Glibić, glasnogovornica Studentskog centra Mostar.

Naglasila je kako su trenutno u fazi instalacije novih 75 novih klima uređaja što znači da je od danas klimatizirano ukupno 99 smještajnih jedinica Centra, a sredstva za nabavku klima uređaja osigurao im je Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske kroz programe financiranja posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan RH.

 ”Tako da od nove akademske godine više od 50 posto smještajnih jedinica bit će opremljeno i klima uređajima. Znamo kako je Mostar jako topao grad pogotovo kroz ljetne mjesece, a Studentski centar velika institucija koja pruža masovni smještaj no iako većina naših soba ima i balkone i pogled na grad Mostar,  jedina zamjerka od strane studenata  bila je što su im sobe jako tople” zaključila je.

”Jako je bitno reći da smo mi jedini studentski centar koji ima ovu razinu kvalitete smještajnih jedinica te niti jedan studentski centar nema ovo što pružamo mi. Sve naše usluge odvijaju se nesmetano unatoč pandemiji, jako uspješno se pokazalo što smo mi na vrijeme postavili krizni plan postupanja u pandemiji kako studenata, tako i djelatnika te koji funkcionira do dana današnjeg. Naš kapacitet je popunjen kroz gotovo cijelu akademsku godinu i nismo imali nikakvih problema” dodala je.

Kazala nam je kako je nekih 80 smještajnih jedinica  preostalo klimatizirati od ukupno 187 ”Nadamo se kako ćemo iznaći sredstva kroz naredne mjesece da i to uspijemo osigurati tako da u novu akademsku godinu uđemo zaista na vrhuncu, odnosno da imamo sve smještajne jedinice opremljene što bi bio jako veliki iskorak za naš Studentski centar”.

Glibić nam je za kraj razgovora kazala kako se već radi na pripremi raspisivanja natječaja za prijem starijih studijskih godina gdje će kao i prethodne godine osigurati  mogućnost online apliciranja što će studentima zasigurno olakšati proceduru aplikacije. “Učinit ćemo sve da studentima olakšamo kako formu same aplikacije za novu akademsku godinu tako i boravak do kraja tekuće akademske godine” navodi Glibić.

”Sredinom lipnja natječaj će biti otvoren a već sada možemo najaviti i odlične novosti za naše studente a radi se o jednoj jako velikoj pogodnosti koja ih očekuje, ali o tome ćemo nešto skorije informirati ih kroz javnost, kada procedure budu finalizirane” otkrila nam je Glibić.

Autor: A.Artuković/Pogled.ba

error: Content is protected !!