Vozač Hyundaija I.G. (69) iz Zagreba koji je uhićen s kilogram heroina na graničnom prijelazu Vinjani Gornji na novoj je adresi na splitskim Bilicama u istražnoj ćeliji zatvora. Kako saznaje Slobodna Dalmacija, prilikom uhićenja su s njim u osobnom automobila bilo troje unuka koji su s njim prevalili rutu iz Zagreba u Posušje te su zaustavljeni kada su krenuli nazad. 

Do uhićenja je došlo u utorak poslijepodne kada su iz BiH djed i unuci namjeravali prijeći u Hrvatsku. Zbog sumnje da se u vozilu Hyundai, zagrebačkih registarskih oznaka, nalazi droga pristupilo se vanjskom pregledu vozila uz korištenje Wolfa, službenog policijskog psa za detekciju droga. Pas je odmah reagirao i potvrdio sumnju policijskih službenika PGP Imotski.

Vozač je uhićen te je uslijedilo kriminalističko istraživanje u sklopu kojeg je obavljena pretraga vozila. U stražnjem dijelu automobila pronađeno je i oduzeto osam PVC paketića heroina ukupne težine 1048,2 grama.

Utvrđeno je da je muškarac krenuo iz Zagreba s kćerkom i njeno troje djece te su otišli u Posušje. Kćerka je ostala preko granice, a on se s djecom uputio nazad. Nakon uhićenja je doveden pritvorskom nadzorniku te je priveden na Općinsko državno odvjetništvo u Splitu.


U svojoj obrani je kazao da ne zna ništa o drogi te sumnja da mu je podmetnuta u automobil kada je u Posušju odveo Hyundai na servis. Rodom je iz tog kraja i često ide preko granice, a na istom području ima i registriranu firmu.

Otprije nije prijavljivan zbog zlouporabe opojne droge, a brane ga dvojica odvjetnika iz Zagreba.Tužiteljstvo je za njega zatražilo i dobilo istražni zatvor zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela. U nastavku istrage saslušat će se svjedoci i napraviti toksikološko vještačenje nađene droge.

Izvor:slobodnadalmacija.hr

error: Content is protected !!