Ministrica civilnih poslova BiH Ankica Gudeljević danas je bila u zvaničnom posjetu Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Tijekom sastanka, ministar Alen Šeranić izrazio je zahvalnost zbog dobre suradnje Ministarstva civilnih poslova BiH sa Ministarstvom zdravlja RS i pohvalio ministricu Gudeljević za rad i odgovornost prema svim izazovima, od početka pandemije.

– Izražena je i obostrana radost što je Covax mehanizam konačno počeo sa frekventnijom isporukom cjepiva. Poseban osvrt napravljen je i prema EU4Health mehanizmu iz kojega cjepiva također pristižu te je naglašen brz i učinkovit rad Ministarstva civilnih poslova koje je sve administrativne obveze dosad obavljao među prvim državama Zapadnog Balkana – navodi se.

Ministrica Gudeljević izrazila je zahvalnost za otvorenost, brze reakcije i susretljivost Ministarstva zdravlja RS i ministra Šeranića i otvorila razgovor o covid iskaznicama i mogućnostima koje BiH ima pred sobom.

– Napravljen je i generalni presjek razine cijepljenja u RS te iskustvima o prijavljivanju stanovnika za cijepljenje. Konačno razgovarano je i o mogućim sporazumima o priznavanju covid iskaznica, no to je još otvorena tema podjednako kao i u EU – priopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Razgovarano je i o cijepljenju članova olimpijskog tima BiH, zbog odlaska na Olimpijadu u Tokio, ali i o cijepljenju paraolimpijske delegacije BiH.

– Bila je to jedna u nizu zvaničnih posjeta koje ministrica Gudeljević namjerava upriličiti ministarstvima zdravstva, kliničkim centrima i cijepilištima širom BiH – navodi se.

Izvor:pogled.ba