U 31. kolu Premijer lige HŠK Zrinjski je danas na svom stadionu dočekao ekipu FK Krupa. Mostarci su nakon 4 kola bez pobjede konačno obradovali svoje navijače i sigurnom igrom slavili s 3:1.

Sadržajno prvo poluvrijeme donijelo je dosta toga za ljubitelje nogometa a Zrinjski je bio taj koji je u prvim minutama diktirao tempo igre. Inicijativu Plemića nagradio je čisto dosuđen penal već u 4. minuti igre nakon igranja rukom nekog od stopera Krupe. Međutim Bilbija pogađa prečku a na nova uzbuđenja čekalo se samo 8 minuta. Jakovljević sjajno centrira a loptu koja je išla prema Bilbiji u vlastiti gol skreće Pavlović. Nastavilo se igrati u ritmu Zrinjskog u tim momentima a mostarski tim je u 26. minuti udvostručio prednost.

U 16-tercu Krupe srušen je Tičinović a odgovornost na sebe opet preuzima Bilbija. Sjajni ‘broj 99’ ovaj put šutira ‘Panenku’ i Vasilije Kolak je nemoćan, Zrinjski je poveo sa sigurnih 2:0. Ipak, gosti ne posustaju i ne paniče i u tim trenutcima uzimaju loptu i inicijativu na terenu. Prepuštanje posjeda lopte Zrinjskom se odbilo od glavu u najnezgodnijim momentima. U 38. minuti Palić smanjuje na 2:1 i pred poluvrijeme unosi nemir u redove domaćina.

Početak drugog poluvremena donio je nove neprilike za Zrinjski jer gosti propuštaju odličnu prigodu u 51. minuti. Ipak, samo tri minute poslije fantastična akcija Zrinjskog. Juranović sjajno ubacuje a Bilbija još ljepše propušta loptu za mladog Bašića koji efektno pogađa za 3:1. Bio je to pogodak koji je preusmjerio svu vodu na mlin Zrinjskog. U 69. minuti mladi Ivan Bašić krasno šutira no njegov udarac ispod same prečke vadi Kolak. Do kraja utakmice Zrinjski je bez većih problema kontrolirao igru ne dozvolivši gostima novi povratak. Uši svih navijača Zrinjskog bile su u Banovićima i Tuzli gdje su igrali Tuzla i Velež, te Sloboda i Široki. Budući da su i Velež i Široki igrali neriješeno u posljednja dva kola Zrinjski će u utakmicama protiv Željezničara i Tuzle City imati prigodu izboriti Europu no za to će im trebati još koji kiks ovih timova, iako je mnogo realnije tražiti isti kod tima s Pecare koji je sada bodovno poravnat sa Zrinjskim dok Velež ima 3 boda više i bolji međusobni omjer od Plemića. 

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!