Svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF udružila je snage s Eurosongom kako bi prikupili milijun glasova za planet, ali i za sve nas koji ovisimo o očuvanoj prirodi. Cilj ove suradnje je potaknuti ljude koji žele zaštititi i obnoviti naš planet da daju svoj glas na WWF-ovoj platformi voicefortheplanet.eu. Svjetski poznati DJ Armin van Buuren, ujedno ambasador WWF-a, ovoga vikenda čuveni je rotterdamski “Erasmus-bridge” obojio u zeleno uz jasnu poruku svim izvođačima, ali i mnogobrojnim pratiteljima Eurovizije da jedino zajedničkim zalaganjem za očuvanu prirodu možemo postići nužne promijene. Ovaj poseban, zeleni događaj, prenosit će se u eurovizijskom virtualnom selu, a uz ostale izvođače, u njemu će sudjelovati i hrvatska predstavnica Albina Grčić.

“Život na Zemlji je dragocjen i moramo učiniti baš sve kako bismo je spasili. Svaki mali korak je bitan, svaki glas je važan. Zajedno možemo postići čudo i zato pozivam sve pratitelje Eurovizije u našoj regiji da daju svoj glas i potpišu globalnu peticiju #VoiceForThePlanet”, poručila je iz Rotterdama Albina, koja će u utorak izvesti pjesmu “Tick-Tock” na prvoj polufinalnoj večeri ovogodišnjeg Eurosonga.

image

Upravo je “Tick-Tock” odličan naziv za opis suradnje koju su razvili WWF i Eurosong. Naime, Armin van Buuren iskoristit će društvenu mrežu TikTok kako bi pozvao milijune gledatelje da pjevaju, plešu ili snime duet uz njegovu pjesmu “Milion voices” putem #voicefortheplanet izazova. Arminu će se u tom izazovu pridružiti i svi izvođači s ovoga Eurosonga, dok će poziv na potpisivanje peticije biti ponovljen i nekoliko puta tijekom izravnog prijenosa svih triju večeri Eurosonga.

“Eurosong koristi zvuk ljudskoga glasa za ujedinjavanje svijeta i znamo da će milijuni obožavatelja koji gledaju naš prijenos htjeti podići svoj glas kako bi podržali održivu budućnost”, rekao je Martin Österdahl, izvršni supervizor Eurosonga.

Prikupljeni glasovi predstavit će se svjetskim čelnicima na raznim ključnim političkim događanjima kasnije ove godine, kako bi se zahtijevalo da donesu ispravne odluke o budućnosti planeta.

PIŠE V.P./slobodnadalmacija.hr