Massimo Savić, stilska i glazbena ikona domaće scene, krajem 2019. godine otputovao je na turneju s jednim posebnim planom. Održao je, naime, niz od devet koncerata kojima je obilježio 15 godina od izlaska svog povratničkog, važnog albuma “Vještina” iz 2004. godine, piše Jutarnji list.

Seriju koncerata nazvao je “Vještina Boutique” zato što su se koncerti održavali u kazališnim dvoranama. Osim što je tim koncertima Massimo proslavio 15. obljetnicu od legendarnog istoimenog albuma, poseban mu je plan bio snimiti te koncerte kako bi mogao objaviti ekskluzivnu ploču “Vještina Boutique”.

– Čini mi se da je bilo jako lijepo. Ono što je najvažnije, kad moja publika zapjeva sa mnom na koncertu, izgleda kao da smo uvježbavali. Oni zvuče kao zbor, a ne kao masa glasova bez sluha koji viču. Često upravo ta pojedinost iznenadi ljude kada prvi put dođu na moj koncert – rekao nam je Massimo, dodavši kako je Lauba intimni, a opet veliki prostor u kojemu su se mogle poštivati epidemiološke mjere.

image

Hvali i bend, kao i produkciju koja je, kako to i priliči njegovim koncertima, i ovaj put bila na razini. Scena je izgledala raskošno, kaže nam, unatoč nepovoljnom položaju cijele industrije zbog nevolja s koronavirusom.

U pratnji Ive Popeskića, Elvisa Stanića i Henryja Radanovića, Massimo je izveo pjesme s albuma “Vještina” te neke od svojih najvećih hitova u novim aranžmanima. Čule su se pjesme Olivera, Arsena, Gibonnija, Jure Stublića, Indexa, Bijelog dugmeta… Posebno je sretan zbog LP izdanja na vinilu.

– Zahvalan sam što se vremena počinju okretati u korist analognog zvuka. Jasno je da čovjeku dosadi digitalni zvuk, zvuk koji dolazi iz digitalnih platformi, jer tu puno toga nedostaje, to se zna.

Ljudi ne znaju zašto, ali kada stave vinil, raznježe se. To je topliji zvuk – rekao je pjevač o ploči “Vještina Boutique”.

PIŠE PSD

error: Content is protected !!