Nakon višemjesečnog zalaganja Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine zajedno sa Ministarstvom civilnih poslova Bosne i Hercegovine je omogućio cijepljenje sportašima i članovima delegacije – potencijalnim i sigurnim sudionicima Olimpijskih igara “Tokyo 2020”.

Tim povodom su danas sportaši, treneri i članovi delegacije, koji su se odazvali pozivu, cijepljeni Pfizer cjepivom protiv COVID-19 u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru.

Za sportaše koji su trenutno na natjecanjima bit će omogućen drugi termin cijepljenja u skladu sa njihovim trenažnim i natjecateljskim rasporedima. 

Predsjednik OK BiH, g. Marijan Kvesić se zahvalio Ministarstvu civilnih poslova Bosne i Hercegovine i Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru, što su osigurali imunizaciju bh tima.

“Ovo će zasigurno doprinijeti sigurnijem sudjelovanju sportaša, trenera i članova delegacije na OI Tokyo 2020”, istakao je predsjednik Kvesić. 

Među prvim sportašima koji su se cijepili bili su Larisa Cerić, Nedžad Husić i Adem Fetahović, koji su istakli da cijepljenje sportaša, posebno u kontaktnim sportovima, predstavlja psihičko olakšanje pred odlučujuća natjecnaja i pripreme za odlazak na Igre. 

Cijepljenje je dobrovoljno i ne predstavlja uvjet za sudjelovanje na OI Tokyo 2020, ali na ovaj način Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine želi osigurati bh. timu siguran odlazak i boravak na Igrama, što je u sklopu sa pripremnim aktivnostima OK BiH za sudjelovanje na najvećem višesportskom međunarodnom natjecanju.

Izvor: Dnevni.ba

error: Content is protected !!