– Osjećam se sretno i prazno. Ova je utakmica koja je posvećena mom bratu koji je umro prje tri dana, kazao je sa suzama u očima trener Nenad Šoštarić nakon što je Lokomotiva u finalu Kupa pobijedila Podravka Vegetu sa 27-23.

– Svaka čast curama, dale su sve od sebe, dale su maksimum u ovom trenutku. Mi smo živjeli i vjerovali kao ekipa i to nas je nosilo do pobjede, kazao je za HRS Šoštarić koji je ujedno i izbornik hrvatske reprezentacije.

– Danas smo imali nešto što dugo nismo imali, a to je dobra obrana, a Lucija je branila odlično. Ovo je nagrada za ekipu, ali i cijeli klub, dodao je trener “Lokosica”.

Jedna od najboljih igračica finala bila je Lucija Bešen koja je sakupila čak 16 obrana.

– Ovo je nagrada cijele ekipe za rad ove sezone. Cure su dale svoj maksimum od prve do zadnje minute. Mnogo su mi pomogle u obrani, kazala je Bešen.

– Kroz ovu utakmicu nam se vratilo sve ono što nam je nedostajalo kroz sezonu. Znale smo da će biti teška utakmica, da moramo biti čvrste u obrani. Lucija je probranila i sve smo bile kao jedno i iz toga je došao ovaj rezultat, dodala je Dora Kalaus koja je zabila šest golova, dok su Kristina Prkačin i Larissa Kalaus dodale po pet golova.

Rukometašice Lokomotive

Kod Podravka Vegete najbolje su bile Lamprini Tsakalou s devet, Dejana Milosavljević sa šest, te Aneja Beganović s pet pogodaka.

– Želim čestitati igračicama Lokomotive. Nismo igrale najbolje, ali sigurna sam kako je svaka cura dala sve od sebe. Bolja smo ekipa, to smo pokazale i prvenstvu, ali danas je pobijedila spretnija i bolja ekipa, kazala je Milosavljević.

Podravkin trener Antonio Pranjić je čestitao suparnicima kazavši kako njegova ekipa večeras nije bila prava.

– Nismo bili pravi, napravili smo previše tehničkih pogrešaka u napadu. Nismo bili strpljivi. Prekasno smo se probudili, istaknuo je Pranjić.

Lokomotivi je to bilo 17. finale i šesti naslov, dok je Podravka ostala na 23. titule. Samo su dva kluba u Hrvatskoj osvajala Kup – Podravka Vegeta 23. puta i Lokomotiva kojoj je to uspjelo šest puta.

Još devet klubova bilo je u finalu – TVIN Virovitica tri puta, Trešnjevka, Sesvete i Zamet po dva puta, te Đurđevac, Osijek, Trogir, Koka i Modea Tuing po jednom.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!