Nogometaši Dinama u srijedu na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici igraju finale Hrvatskog kupa protiv Istre 1961.

Modri su ove godine već osigurali naslov u hrvatskom prvenstvu, a smiješi im se i dvostruka kruna. Trener Zagrepčana Damir Krznar upozorava kako dvoboj s Puljanima neće biti jednostavan.

– Ostajemo u istom ritmu i ovu predzadnju utakmicu sezone, izuzetno važnu i vjerujem da su svi igrači spremni i da jedva čekaju, jer ovo je utakmica za trofej, utakmica svečanosti i nadam se da ćemo je takvom i upriličiti, rekao je Krznar.

Ulog je velik, motiva ne nedostaje, a jedan od njih je vratiti Rabuzinovo sunce u Maksimir nakon dvije godine. Podsjetimo, zadnje dvije godine Kup je osvojila Rijeka, koja je lani u Šibeniku svladala Lokomotivu 1:0, a 2019. je do naslova stigla slavljem protiv Dinama 3:1 u dvoboju igranom u Puli.

– Dinamo je dvije godine bez Rabuzinovog sunca, u četiri godine samo jedan, s time nikako nismo zadovoljni. Sada imamo priliku vratiti trofej u naše vitrine, ali to nikako neće biti jednostavna utakmica, smatra strateg Modrih.

– Ovo je finale Kupa. U finale kupa momčadi ne odlaze slučajno. Istra je to zavrijedila fenomenalnom partijom u polufinalu protiv Rijeke. I u takvim utakmicama sve druge kalkulacije padaju u vodu. Tog trenutka kad igrači izađu na teren, padaju u drugi plan i kvalifikacije i nekakve kvalifikacijske utakmice za opstanak u ligi. Sve pada u vodu, to je utakmica za trofej. Znam da će oni naći nadnaravne mogućnosti da u njoj istrče i fanatično je završe, izjavio je Krznar.

– Očekuje nas jedna rovovska, teška bitka. Istra je momčad s izuzetno organiziranim defanzivnim blokom, s igračima izuzetnih brzinskih svojstava koji mogu odraditi svaki kontranapad i iskoristiti svaku našu pogrešku. Morat ćemo biti izuzetno koncentrirani i motivirani i ove srijede, dodaje Damir Krznar.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!