Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić objavio je popis kandidata za skorašnje Europsko prvenstvo koje će se od 11. lipnja do 11. srpnja održati u 11 gradova u 11 zemalja.

Na popisu se nalazi pet igrača Dinama, uz jednog koji je dobio pretpoziv. Iz hrvatskog prvaka tu su Dominik Livaković, Mislav Oršić, Bruno Petković, Joško Gvardiol i Luka Ivanušec. Pretpoziv je dobio Lovro Majer.

– Neopisivo sam sretan zbog poziva u A reprezentaciju Hrvatske. To je prije svega velika čast za mene, ponosan sam i iznimno sretan. Zahvaljujem izborniku Daliću i stožeru koji su me odlučili pozvati i što su na taj način pokazali da cijene moj rad i trud. Dobio sam puno čestitki već do sada i ovo je važan dan za mene. Mislim da je svakom igraču jedan od najvećih ciljeva u karijeri dobiti poziv u A reprezentaciju, a kasnije se dokazati i jednog dana postati i standardni reprezentativac, rekao je Gvardiol za klupske stranice Dinama te nastavio:

– Uz razvoj klupskog dijela karijere svakog igrača, reprezentacija je nešto što nosi poseban osjećaj. Sigurno je još veća čast kad poziv dobiju mladi igrači poput mene. U mlađim uzrastima Hrvatske uvijek sam davao sve od sebe, tako ću nastaviti i u društvu najboljih kad dobijem priliku debitirati. Prije svega, trebamo dočekati kraj sezone u Dinamu, proslaviti zasluženi naslov prvaka, a nadam se i dvostruku krunu. Član sam mlade reprezentacije, očekuje nas krajem mjeseca prvo U21 Europsko prvenstvo, a vidjet ćemo nakon toga što dalje. Poziv za A reprezentaciju je tu i jako sam zahvalan na tome, zaključio je mladi branič.

Luka Ivanušec istaknuo je sreću i zadovoljstvo zbog poziva u A vrstu.

– Sigurno da je velika čast, privilegija i sreća dobiti mjesto u redovima hrvatske reprezentacije, to je san svakog igrača. Osobno je ovo za mene dodatna potvrda mog rada i motivacija da nastavim tako i dalje. Čeka nas prvo borba s mladom reprezentacijom u knockout fazi U21 Eura, a onda bismo se trebali priključiti prvoj reprezentaciji. O tom dijelu odlučit će naravno izbornik Bišćan i izbornik Dalić. Svakako je pred nama jako lijepo razdoblje u dresu reprezentacije i veselim se svim izazovima, kazao je Ivanušec. Gvardiol još nije zaigrao za A vrstu, dok je Ivanušec nastupio u dvije prijateljske utakmice 2017. godine.

Prema dogovoru izbornika Dalića i izbornika U-21 reprezentacije Igora Bišćana, neki igrači će nakon utakmice mladih na Europskom prvenstvu nastaviti put sa seniorskom vrstom. Oni putuju na ogled sa Španjolskom, no mala je šansa da će ostati u U-21 reprezentaciji u slučaju pobjede protiv Furije.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!