Nikad uzbudljivija završnica Prve HNL je pred nama. Preostalo je samo još jedno, 36. kolo, koje je na rasporedu u subotu 22. svibnja.

Igra se pet utakmica, a čak četiri imaju značaj ili za borbu za europska natjecanja ili ostanak u ligi, dok jedino dvoboj Dinama i Šibenika na Maksimiru nema prevelikog rezultatskog značaja. Taj dvoboj se igra od 19.30 sati, a svi ostali igraju se u isto vrijeme, od 17 sati.

Slaven Belupo dočekuje Varaždin, Rijeka igra protiv Gorice, Hajduk na Poljudu traži pobjedu protiv Lokomotive, dok će Osijek i Istra 1961 igrati na Gradskom vrtu.

– Vrlo teško je dati neku prognozu. Bit će ekran podijeljen na četiri dijela, nije to bilo već jako dugo godina. Mislim da se 2013. bilo zadnje kad su se dvije ekipe borile za ostanak pa smo gledali na dva ekrana, rekao je stručni komentator HTV-a Tomislav Ivković u emisiji Stadion.

Uoči posljednjeg kola vodi Dinamo s 82 boda, Osijek ima 74, Gorica 59, Rijeka 58, a Hajduk 57 bodova. Prvak ide u kvalifikacije za Ligu prvaka, dok će drugi i treći u kvalifikacije za Konferencijsku ligu, a tamo će ići i četvrti u slučaju da Istra 1961 ne osvoji Kup. Hajduku pobjeda protiv Lokomotive donosi sigurno četvrto mjesto.

– Kad bi gledali logiku, Osijek na način koji igra, dolazi mu Istra koja nije u bajnoj situaciji i još igra finale Kupa. Sve ide prema tome da bi Osijek trebao pobijediti, ali nogomet nema prije odigranih utakmica.

Napeto će biti i u borbi za ostanak. Varaždin je ostao na posljednjem mjestu sa 28 bodova, bod manje od Istre, Lokomotiva ima 30, a Slaven Belupo, koji je osigurao ostanak, 31 bod. Šibenik je šesti s 35 bodova.

– Od tri ekipe na dnu, najtežu utakmicu ima Lokomotiva. Varaždin je u ovom momentu bolji od Slavena koji je imao pet poraza i ne vidim kako bi dobio Varaždin, vidjet ćemo hoće li izboriti bod, zaključio je Ivković.

Varaždin je slabiji od Slaven Belupa u međusobnim dvobojima, kad bi se napravio krug Slaven – Lokomotiva – Varaždin, opet je Varaždin najslabiji. U međusobnim dvobojima Varaždin je bolji od Istre, dok je Istra bolja od Lokomotive.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!